Compania Volta urmează să achite amenda de aproape un milion de lei, aplicată de către Consiliul Concurenței, pentru folosirea ilegală parțială a unei mărci comerciale „1000kw”, care ar aparţine SRL Eurolumina.

SRL Eurolumina a depus o plângere la Consiliul Concurenței, în baza căreia a fost ințiată investigația. Aceasta a invocat că SRL Volta, prin utilizarea domenului www.1000kv.md, ar fi utilizat parţial marca invocată, fapt prin care a săvârşit acte de concurenţă neloială, informează bizlaw.md.

În cererea de chemare în judecată, SRL Eurolumina a mai precizat că, deși nu a fost de acord cu raportul de investigație, Consiliul i-a aplicat o amendă de 905.252 de lei, pentru folosirea ilegală parțială a mărcii. Compania consideră decizia drept una ilegală și s-a adresat, pe cale amiabilă și extrajudiciară, cu o cerere către Consiliu privind redeschiderea procedurii și reexaminării cazului.

La fel, a mai indicat că, în prezent, SRL Volta acordă clienţilor săi cea mai largă gamă de produse electrotehnice. Nomenclatorul de produse oferit de SRL Volta cuprinde peste 150.000 de produse şi astfel, întreprinderea se bucură de o bună reputaţie pe piaţă, pe care şi-a construit-o timp de 27 de ani. Fiind distribuitor de produse de tensiune înaltă, medie şi joasă, au fost create şi înregistrate următoarele nume de domen – www.*kv; www.*kv, www.1 000kv, ultimul fiind obiectul unei dispute.

Prin decizia Curții de Apel Chișinău, acțiunea înaintată a fost respinsă ca neîntemeiată. SRL Volta a declarat recurs, care, la fel, a fost respins.