(video) Statuia lui Mihai Eminescu din Galaţi este păzită de poliţia locală, după ce mâna statuii a fost furată în repetate rânduri

Безымянный

O statuie din centrul oraşului Galaţi, care îl înfăţişează pe poetul Mihai Eminescu alături de muza sa, este păzită de Poliţia Locală, deoarece hoţii îi fură mâna. Joi, cu doar 4 zile înainte de ceremoniile care marchează ziua de naştere a poetului naţional, un artist plastic a refăcut monumentul.

Înainte de ceremoniile care marchează ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, persoane necunoscute au furat mâna muzei din grupul statuar. Nu este prima dată când mâna dispare, autorităţile locale fiind nevoite să repare statuia de mai multe ori. Indivizii care fură mâna statuii au rămas necunoscuţi, deşi zona este monitorizată de camere video şi de patrule ale Poliţiei Locale, informează Mediafax.

Ultima dată, statuia a fost vandalizată în luna decembrie, iar pe imaginile video se văd cinci tineri. În urma unei reclamaţii a Primăriei Galaţi, Poliţia a deschis dosar penal pentru furt cu autor necunoscut. În paralel, în zonă au fost întărite măsurile de pază.

Joi, cu doar patru zile înainte de ceremoniile care vor avea loc în 15 ianuarie, artistul plastic Gheorghe Andreescu a refăcut monumentul. El spune că a făcut reparaţii de cel puţin 20 de ori şi crede că statuia ar trebui dusă într-o clădire.

Statuia lui Mihai Eminescu de la Galaţi a fost prima din provincie care îl înfăţişează pe marele poet. Monumentul a fost realizat în 1911 de Frederic Storck cu banii obţinuţi dintr-o colectă publică. Statuia este copia unei creaţii din parcul bucureştean Cişmigiu.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente