(foto) Lista celor mai gustoase localuri unde să mănânci, dacă ești într-o călătorie la Iași

Iasi-Palatul-Cuturii-Iunie-2014-1600
Foto: Semimaraton Iasi

În contextul în care tot mai mulți aleg să-și petreacă weekendurile la Iași, am decis să vă ajutăm să descoperiți localurile din regiune și vă propunem o serie de restaurante deosebite, la care veți putea savura orice moment de prezență la Iași.

# Buena Vista

Photo Credit: Barfa de Iasi
Photo Credit: Barfa de Iasi

În stil tradițional Sud-American restaurantul cu trei niveluri vă va oferi confort și relaxare. La demisol găsiți barul unde se poate servi și masa, la parter este sala pentru nefumători, iar la mansardă există o sală pentru fumători, care poate fi închiriată pentru diverse petreceri. De asemenea, vara clienții pot servi masa și la terasa restaurantului. Bucatele specifice Sud-Americane sunt aduse la Iași pentru ca dumneavoastră să gustați din această experiență unică. Găsiți și link la site-ul restaurantului. 

# Vivo food bar

Photo Credit: tripadvisor.ie
Photo Credit: tripadvisor.ie

Pentru burgerul dumneavoastră în fiecare minut muncesc minim 10 oameni, iar ingredientele folosite sunt preparate în ziua servirii. Dacă vrei să mănânci cele mai gustoase burgere din oraș, neapărat trebuie să vizitezi Vivo food bar, găsește aici link către site-ul localului.

# Vivid

Photo Credit: IasiFun
Photo Credit: IasiFun

Ascultând mai atent șoaptele naturii, respectând ofrandele acesteia și în permanenta prețuind viața înainte de toate, prin Vivid Bistraw veți învăța cum să trăiți în armonie atât cu voi inșivă, cât și cu mediul înconjurător din care facem parte. Cei de la Vivid cred într-o lume mai sănătoasă, mai bună, și mai frumoasă, plină de iubire și armonie, și oferă clienților săi mâncare vegetariană și cu fructe de mare. Găsiți restaurantul și pe tripadvisor. 

# La Folie

Photo Credit: Palas Mall
Photo Credit: Palas Mall

La Folie este un brand construit din pasiune pentru patiseria artizanală, inspirat din arhitectura și atmosfera cafenelelor franțuzești. La Folie este recunoscut atât pentru varietatea și delicatețea dulciurilor, cât și pentru aromele echilibrate din tarte și sandwich-uri. Pentru a înțelege pe deplin experiența La Folie, trebuie să mergi acolo. Pentru mai multe detalii vezi site-ul restaurantului.

# Beer Zone

Photo Credit: facebook.com/BeerZoneIasi
Photo Credit: facebook.com/BeerZoneIasi

Beer Zone este singurul pub din oraș unde găsiți peste 100 de sortimente de bere aduse din toate colțurile lumii. Mai mult decât o berărie clasică, Beer Zone se adresează oamenilor inteligenți, dornici să experimenteze gusturi noi. Berea fiartă, berea cu ghimbir, berea caramelizată, berea cu gust de ciocolată sunt adevărate hituri înspumate din repertoriul berăriei. Beer Zone te întâmpină cu jazz și rock de calitate, într-un ambient primitor, în care accentul cade pe bunul gust și nu pe lux.

# Turnul de Apă

Photo Credit: designist.ro

Dacă e să vorbim de clădiri cu istorie și parfum de epocă, vă propunem și Turnul de Apă, dar mai e de așteptat până la vară, pentru a putea sta în grădină.

# La conac

Photo Credit: designist.ro

Și, dacă nu știați, în Iași este și un Conac, renovat și transformat într-un restaurant cu mâncare tradițională românească, al cărui decor are multe de spus despre motive și piese de tradiție. Totul a fost lucrat cu ajutorul artiștilor și meșterilor populari. Poftiți La Conac!

# Casa Vânătorului

Photo Credit: TripAdvisor
Photo Credit: TripAdvisor

Când te-ntorci de la vânătoare, vii cu saci întregi de bunătăți, cât să gătești bucate pentru tot poporul – de la cărnuri zdravene și bine condimentate la salate ușurele și delicate, nici să vrei n-ai cum să pleci nesătul din Casa Vânătorului! Vezi meniul restaurantului.

# Ralet

Photo Credit: designist.ro

Pentru întâlniri mai oficiale, recomandăm Ralet – decorul clasic se va plia pe discuțiile business, iar despre cheful de aici, puteți citi și în reviste de food & travel.

# La Plăcinte

Photo Credit: spatii-iasi.ro
Photo Credit: spatii-iasi.ro

„La Plăcinte” este o marcă comercială din Moldova, apărută în 1999, care din primii ani de existență a devenit lider pe piața națională și s-a plasat în rândurile companiilor cu dinamica de dezvoltare înaltă. Design-ul restaurantului este conceput în așa fel încât să creeze o atmosferă modernă, caldă, confortabilă și în același timp să întruchipeze eleganța „orașului mare”. Dacă vrei să vezi cum arată restaurantul la Iași, găsește aici link la site-ul lor. 

# Friend’s Pub

Photo Credit: Iasi4u
Photo Credit: Iasi4u

Friend’s Pub este un loc simplu, cald și primitor. Pubul este locul în care te simți ca acasă, unde dimineața ești așteptat, iar seara cu prietenii ești așteptat la terasă să bei o bere rece. Informează-te mai mult despre local de pe site-ul lor. 

# Mamma Mia

Fondante
Photo Credit: Fondante

Situată în B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt,  nr. 4, în spatele blocului Gulliver, Mamma Mia vine cu o ofertă bogată de pizza şi preparate, gătite din cele mai proaspete ingrediente, atent alese de către bucătari profesionişti. Compania își propune să-și surprindă oaspeții cu rețetele sale, să le ofere meniuri dintre cele mai variate într-un ambient plăcut pentru ca ei să se simtă bine și să petreacă clipe minunate. Dacă ai nevoie de mai multe informații despre local, vizitează site-ul Mamma Mia. 

# Bistro „La noi”

Photo Credit: TripAdvisor
Photo Credit: TripAdvisor

Un local drăguț amenajat în zona turistică a orașului, Bistro „La noi” se specializează în cafea. Dacă ai obosit după o plimbare prin Iași încearcă cafeaua, însoțită de brioșe sau alte feluri de mâncare delicioase. De asemenea ați putea comanda și din meniul zilnic elaborat de către bucătari. Găsiți restaurantul și pe tripadvisor. 

# Cafeneaua Piața Unirii

Photo Credit: TripAdvisor
Photo Credit: TripAdvisor

Dacă ai chef să stai cu prietenii într-un pub din Iași, Cafeneaua Piața Unirii este pe cât se poate de potrivită. Pe lângă berea rece pe care o vei savura ascultând muzică chillout, house sau lounge, vei putea consuma și bucate fast-food. Găsești pubul și pe tripadvisor. 

# Meru

111

Hub-ul creativ și cultural al Iașului, ai cărui poli sunt două galerii de artă, un spațiu de coworking, un mic atelier și o cafenea. Astfel, la Meru vii pentru o cafea, o întâlnire cu comunitatea creativă, vii să lucrezi în spațiul de coworking, ai acces la atelierul de creație, ori vii la vernisajele și evenimentele care au loc constant aici. Dacă ești din Iași, merită să devii membru Meru – totul se rezolvă pe loc, când mergi în recunoaștere. Povestea Meru o găsiți aici. 

# Creative Coffee Iași

Coffee Creative Iași PC: designist.ro

Apropo de discuții și întâlniri creative, fiți cu ochii pe Creative Coffee Iași: parte a rețelei internaționale Creative Coffee Worldwide, organizează în fiecare lună un eveniment în care discuțiile la cafea sunt inspirate de invitați speciali, un prilej fain de socializare și updatare în cercul creativ al orașului. Acum pregătesc evenimentul din februarie, fiți pe fază!

# Cuib

CUIB - Iasi - Designist (12)
Photo Credit: designist.ro

Un alt exemplu de inițiativă fină și proiect armonios și sănătos este CUIB (Centru Urban de Inițiative Bune). Acesta este un proiect al Asociației Mai Bine și ar putea fi rezumat astfel: prima afacere socială din România ce are ca misiune promovarea consumului sustenabil; restaurant cu bunătăți slow-food, raw-vegan, unde aproximativ 90% de ingrediente provin din România; în cadrul restaurantului descoperi un boutique cu piese și accesorii create responsabil de artiști sau întreprinderi sociale.

# Acaju

Photo Credit: designist.ro
Photo Credit: designist.ro

O cafenea în care vei dori musai să ajungi este Acaju – decorul ei boem, lejer îți inspiră lecturi în lumina molatică a după-amiezii sau serii.

# Radio Ga Ga

Photo Credit: neo proiect
Photo Credit: neo proiect

Radio Ga Ga este un english pub micuț și prietenos localizat la Iași. Localul este localizat în zona turistică, cu muzică bună la un nivel potrivit, nici prea tare, nici prea încet, perfect pentru o discuție cu prietenii la o halbă de bere rece. Găsește recenzii despre Radio Ga Ga pe tripadvisor. 

# Arte Cafe

Photo Credit: designist.ro
Photo Credit: designist.ro

Un loc artistic de pus pe harta alternativă este Arte Cafe. Ne-a fost descris ca un loc retras, intim, foarte cochet și, zice administrația localului, fotografiile nu dezvăluie tot farmecul locului.

 # Rustic de la Bellaria

Photo Credit: Barfa de Iasi
Photo Credit: Barfa de Iasi

Restaurantul Rustic, autentic colț de glie românească, propune oaspeților savuroase bucate ca-n vremile de-altadată. Ciorba rădăuțeană, sărmăluțele în foi de varză și viță de vie, pastramă de oaie, tochitura moldovenească și colțunașii sunt doar o câteva dintre bunătățile listate în meniul restaurantului. Pentru mai multe detalii despre restaurant accesați site-ul acestuia. 

Dacă, totuși, nu reușești să mergi în oraș să iei masa la unul dintre restaurantele menționate mai sus, îți propunem și o listă de localuri la care ți-ai putea domoli foamea aflându-te la Palas Mall.

# Salad Box

Photo Credit: thefatmedic.com
Photo Credit: thefatmedic.com

Dacă foamea te-a prins la Palas Mall și ai poftă de ceva sănătos poți să iei masa la Salad Box. Salata perfectă ți-o poți face singur din produsele proaspete expuse la vitrină, în așa mod iei o masă gustoasă în conformitate cu preferențele tale. Găsești aici site-ul Salad Box. 

# Starbucks Coffee

magazin

Starbucks este liderul mondial în vânzarea cu amănuntul și prăjirea cafelei de specialitate. Dacă ai ajuns dimineața la Palas, cea mai bună cafea la sigur o găsești aici, mai multe informații urmărește pe pagina mall-ului. 

# House Lounge Cafe

11

Un concept revoluționar în cultura cafenelei care încântă atenția prin detaliile de design interior și produse de calitate specifice țării mediteraneene. Rețete originale și variate de cafea, gustări fine, salate, sandwich-uri, cocktail-uri și prăjituri alese compun meniul elaborat. Mai multe detalii găsești aici. 

# Pizza hut

ss

Pasionații de mâncare cu specific american se pot delecta cu peste 20 de sortimente de pizza, cu dimensiuni și tipuri de blaturi care acoperă preferințele întregii familii. Mai mult, pofticioșii își pot alege ingredientele pe care și le doresc, pentru a le fi pregătite preparate personalizate. Dacă sunteți interesați de Pizza Hut găsiți pagina lor pe site-ul Palas-ului.

# Chinese restaurant by Li

magazin (2)

Maeștri bucătari chinezi propun un meniu cu specialități autentice, arta culinară orientală fiind renumită prin mâncărurile simple, sănătoase și cu mult rafinament. La Restaurant Chinezesc by Li, poți savura aproximativ 140 de preparate, definite printr-o varietate de condimente originale, esențe îmbietoare și cele mai exotice rețete. Platourile sunt definite de un echilibru între culoare, aromă, gust și prezentare. Detalii urmărește aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente