Maia Sandu despre raportul Comisiei Europene: „Guvernării nu-i pasă de oameni”

maia-sandu-1
Foto: Basarabia.md

După ce Comisia Europeană a publicat raportul cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize, lidara PAS, Maia Sandu, a venit cu o replică pe rețelele de socializare.

Maia Sandu scrie că: „Guvernării nu-i pasă de oameni, cei de la conducere sunt gata la orice pentru a-și păstra funcțiile și a-și proteja interesele. Ei sunt gata să ne lipsească și de regimul liberalizat de vize”.

Mai mult, potrivit Maiei Sandu primul raport al Comisiei Europene în contextul Mecanismului de suspendare a regimului de vize stabilește lipsa progresului în lupta împotriva corupției și a infracțiunilor de spălare a banilor în țara noastră. „Incapacitatea și iresponsabilitatea guvernării de a-și îndeplini obligațiile asumate, dar și propunerile sfidătoare de „liberalizare a capitalului” și „amnistie fiscală” riscă să lovească în regimul liberalizat de vize, care poate fi suspendat dacă autoritățile nu-și schimbă comportamentul. Atenționăm guvernarea să-și ia în serios angajamentele și să nu lipsească cetățenii acestei țări de marele beneficiu de a putea călători liber în spațiul Schengen”, a conchis aceasta.

Amintim că, astăzi a fost dat publicării primul raport elaborat de Comisia Europeană, cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize pentru Moldova.

maia

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente