VIDEO. Cine minte? Meat-House spune că nu a fost sancționat în niciun fel de ANSA în cazul mezelurilor alterate

meathouse

Compania care deține brandul comercial Meat-House reacționează la ultimile informații și declarații făcute de conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit companiei, pe parcursul lunii curente întreprinderea producătoare nu a fost supusă nici unui tip de sancțiuni din partea ANSA.

Totodată, Meat-House susține că tot acest scandal nu este altceva decât o campanie demarată „la comanda cuiva” și promovată „de către mijloace de informare în masă, jurnaliști și bloggeri angajați”, potrivit agora.md.

„Informația cu privire la brandul comercial Meat House, răspândită în ultimul timp de către unele mijloace de informare în masă, abundă în erori factologice și nu reflectă situația reală, iar agiotajul legat de calitatea produselor companiei noastre, creat în mod artificial de jurnaliști și de cei care i-au angajat, denotă o abordare tendențioasă a subiectului dat”, se arată într-un comunicat semnat de Consiliul de directori Cardiax-Plus SRL, denumirea juridică a companiei care deține dreptul de proprietatea supra brandului commercial Meat-House.

Potrivit întreprinderii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a efectuat controlul produselor sub brandul comercial Meat House, iar pe data de 11 decembrie 2017 au fost prelevate probe ale tuturor grupelor de produse, care ulterior au fost supuse testelor de laborator.

„Rezultatele investigațiilor au arătat că producția marca Meat House corespunde tuturor normelor și standardelor igienico-sanitare. Calitatea produselor a fost și este confirmată prin eliberarea certificatelor sanitar-veterinar. Întreprinderea producătoare nu a fost supusă nici unui tip de sancțiuni”, se mai spune în comunicat.
Declarația Meat-House vine după ce acum două zile în cadrul unei ședințe cu producătorii de mezeluri și produse din carne, funcționarii de la ANSA au anunțat că întreprinderea a fost sancționată de două ori pe parcursul acestei luni, suma amenzilor constituind 13 500 de lei.

Pe 7 decembrie (imediat după conferința organizată de INI și CMSP) am ieșit la fața locului, au fost constatate anumite încălcări și agentul economic a fost sancționat cu amendă care constituie 120 de unități convenționale (6000 de lei). Tot atunci personaa împuternicită ca medic veterinat a fost suspendată din funcție și la această întreprindere a fost instituit un post de monitorizare și control”, a declarant șeful ANSA Chișinău, Roman Vengher.

Funcționarul mai spune că și în present la întreprindere activează un inspector, iar medicul veterinar este suspendat

„La data de 8 decembrie noi am primit rezultatele Centrului Municipal de Sănătate Publică unde au prezentat acele 28 de probe neconforme la diferite criterii. În urma acestui fapt ANSA a înaintat un demers în adresa administrației firmei în care a solicitat agentului economic să-și sisteze activitatea, retragerea din comenț a produselor vizate, inițierea unui control riguros și emiterea unui comunicat de presă pentru a informa consumatorii. Solicitările au fost satisfăcute parțial”, a declarat Vengher.

Potrivit șefului ANSA Chișinău, întreprinderea și-a sistat activitatea pentru doar câteva zile, iar pe parcursul ultimilor săptămâni au fost prelevate mai multe probe.

„Ulterior au fost prelevate mostre din produsele gata care se aflau la depozitul întreprinderii. La data de 9 decembrie au fost inspectate inopinat magazinele specializate ale întreprinderii. Am efectuat și un control inopinat la secția de tranșare a cărnii situate în comuna Bubuieci. La data de 15 decembrie au fost primite rezultatele. Acestea sunt satisfăcătoare”, a mai declarant Vengher.

 

Abia la data de 21 decembrie Centrul Municipal de Sănătate Publică a expediat în adresa Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor rezultatele de laborator ale probelor prelevate la solicitatea Procuraturii. „Ne-au informat că în aceste probe au fost depistate microorganisme. Este vorba de partida livrată la 6 decembrie și prelevate probe la 13 decembrie. Imediat am acționat la fel ca în primul caz și a fost aplicată amendă în mărime de 150 unități convenționale (7500 de lei)”, a mai adăugat Vengher.

De cealaltă parte, Meat-House susține că din momentul fondării sale, în anul 2000, compania a activat în strictă conformitate cu cerințele și standardele în vigoare.

„Acest fapt este atestat și de lipsa oricăror obiecții din partea organelor de control sanitar-veterinar. Compania este verificată cu regularitate de reprezentanții instituțiilor internaționale, care certifică respectarea standardelor managementului în domeniul siguranței produselor alimentare. Valul de informație, lansat prin intermediul mijloacelor de informare în masă, nu corespunde realității. Începând cu 1 ianuarie 2017, în Republica Moldova este interzisă prin lege returnarea producției alimentare de către magazine, respectiv preluarea ei de către întreprinderile producătoare. Compania noastră respectă cu strictețe cerințele date. Deci, categoric nu poate fi vorba despre returnarea producției, și cu atât mai puțin – despre fabricarea altor mărfuri din produsele returnate.

Compania producătoare de produse sub marca Neat House le sugerează mijloacelor de informare în masă profesioniste și competente să studieze toate documentele care prezintă adevărata stare a lucrurilor și care denotă cu certitudine faptul că: brandul Meat House a devenit victima unei campanii de dezinformare rău intenționate. Publicarea știrilor și articolelor tendențioase, minciunoase, orientate spre discreditarea companiei și brandului cade sub incidența unui șir întreg de legi ale RM”, se mai arată în comunicatul semnat de Consiliul de directori Cardiax-Plus SRL.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente