„Ambuteiaje, grabă și anularea comenzilor”. Directoarea iTaxi explică de ce este dificil să faci o comandă în aceste zile

taxi

După ce mai mulți internauți s-au plâns pe rețelele de socializăre că este dificil să găsești un taxi în această perioadă, directoarea iTaxi, Elena Zgardan, a venit cu un mesaj pe pagina sa de facebook, în care a punctat câteva motive, care au contribuit decisiv la apariția acestei probleme.

Astfel, potrivit ei, în ajunul sărbătorilor, mulți locuitori ai orașului preferă deplasarea cu taxiul în defavoarea transportului public.

„ 1) La acest lucru se mai adaugă și faptul că mulți moldoveni din diaspora, reîntorși acasă, preferă deplasarea prin oraș cu taxiul. Ceea ce crează o suprasolicitare a serviciilor de taxi, în comparație cu alte perioade ale anului”

2) Graba după cadouri și cumpărăturile de sărbători au paralizat străzile orașului, transformând deplasările prin Chișinău într-un adevărat calvar. Din cauza ambuteiajelor kilometrice formate pe durata întregii zile, a crescut considerabil și durata executării comenzilor de taxi.

3) În ultima perioadă, înregistrăm tot mai multe anulări de comenzi! Astfel, asistăm la situația când un șofer de taxi este nevoit să facă drum întors de la punctul de pornire, după ce a pierdut câteva minute bune deplasându-se până la client”, a scris aceasta pe facebook.

De asemenea, Elena Zgardan a menționat că în această perioadă parcurile de taxi ale tuturor partenerilor iTaxi activează la turații maxime.

„Problema nu este în insuficiența mașinilor, ci în numărul imens de comenzi în această perioadă a anului. Spre exemplu, astăzi la ora 12 au fost efectuate mai multe comenzi decât în orice oră de vârf din luna noiembrie și octombrie curent. Totodată, asistăm la situația când în perioada actuală, orele de vârf în Chișinău încep odată cu 11 dimineața și durează până la 12 noaptea”, a mai spus aceasta.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente