(foto) Prea multe discipline. PAS Youth a depus o petiție cu peste 2000 de semnături pentru reducerea materiilor obligatorii

pas3

Organizația de Tineret a PAS a organizat astăzi, 28 decembrie, un flashmob ca urmare a încheierii campaniei Flexit. PAS Youth a depus o petiție cu 2340 de semnături adresată Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în vederea reducerii numărului de discipline școlare.

Campania Flexit s-a desfășurat în perioada 16 noiembrie – 22 decembrie și a avut drept scop informarea elevilor și colectarea semnăturilor în vederea flexibilizării programei școlare. Elevii au cerut ca planul-cadru pilotat în perioada 2013-2015 de către Liceul Academiei de Științe să fie desemnat în calitate de plan-cadru de alternativă. Totodată, elevii au solicitat crearea unui mecanism clar și transparent prin care comunitățile școlare ar putea decide implementarea acestui plan-cadru de alternativă.

pas2

Campania Flexit a fost lansată din convingerea că programa școlară este supraîncărcată și inflexibilă, fapt confirmat de majoritatea elevilor cu care discutăm. Experiența de succes a Liceului Academiei de Științe, care a pilotat un plan-cadru cu doar 7-8 discipline, a demonstrat că un asemenea plan-cadru poate funcționa și în Republica Moldova. Experiența LAȘM este un exemplu reușit care arată că elevii pot merge la școală cu plăcere și își pot concentra eforturile în domeniul ales.

Reamintim că elevii noștri învață la liceu 11-13 discipline obligatorii, comparativ cu 3-5 discipline obligatorii în Marea Britanie și 6-7 în Germania, Olanda, Danemarca, Suedia sau Norvegia.

pas1

În cadrul campaniei s-a reușit:

– Colectarea a 2400 de semnături ale elevilor claselor X-XII, atât din Chișinău, cât și din afara capitalei.

– Organizarea unei discuții panel cu experții în domeniul educației pe subiectul adoptării unui plan-cadru alternativ.

– Informarea a peste 10.000 elevi despre beneficiile și importanța implementării unui plan-cadru flexibil, care ține cont de preferințele academice ale elevilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente