Tinerii din sectorul Buiucani vor primi ajutor gratuit la capitolul sănătate intimă. Ce servicii pot accesa la centrul „Amigos”

IMG_2709

Ministerul Sănătății a anunțat despre deschiderea unui nou Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor. Acesta se află în sectorul Buiucani și este destinat celor aproximativ 27 500 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 10 și 30 de ani, care locuiesc în sectorul Buiucani și în suburbiile adiacente acestui sector (Durlești, Trușeni, Ghidighici, Vatra).

În cadrul centrului „Amigos” se vor presta servicii de asistenţă şi consiliere psihologică, servicii de diagnosticare şi consultanţă medicală (pediatru, ginecolog, dermatovenerolog, urolog), servicii de asistenţă socială și consultanţă juridică.

Aici vor activa specialiști în domeniile: pediatrie, ginecologie, dermatovenerologie, urologie și drept. Centrul va oferi servicii prietenoase tinerilor la nivel local, cu accent pe nevoile celor mai dezavantajați, inclusiv tinerii cu dizabilități, șomeri, din familii nevoiașe sau afectate de migrație.

Suplimentar, de serviciile Centrului pot beneficia părinţii ce vor avea sau au copii, lucrătorii instituţiilor de învăţământ, alte instituţii şi ONG-uri interesate de sănătatea tinerei generaţii.

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Amigos” este amplasat în incinta Centrului Medicilor de Familie nr. 4 (mun. Chişinău, str. Ion Creangă, 24).

În toată țara au fost dezvoltate 47 de centre prietenoase tinerilor, iar cinci dintre acestea activează în municipiul Chișinău.

Mai jos le puteți vedea marcate pe hartă:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente