(video) Drama biografică a lui Van Gogh în filmul „Loving Vincent”. Fiecare dintre cele 65 000 de cadre sunt picturi în ulei pe pânză

loving vincent
Foto: spectrumculture.com

Primul film de lung metraj complet animat din lume, Loving Vincent este drama biografică a anului 2017 despre viața și moartea pictorului Vincent Van Gogh. Scris și dirijat de către regizorii Dorota Kobiela și Hugh Welchman. Filmul este producția Polish Film Institute cu suport parțial din partea Kickstarter.

Fiecare din cele 65 000 de cadre ale filmului sunt picturi în ulei pe pânză, create cu utilizarea tehnicilor de lucru similare cu cele ale lui Van Gogh, din start echipa estima 115 pictori.

Producătorii de film au ales să angajeze în crearea acestuia pictori clasici profesioniști și nu animatori. Welchman declara că dorește să evite animatorii, care aveau „stiluri personalizate”, optând în schimb pentru oameni care „erau pictori de ulei, foarte puri”.

În total, responsabili de animație au fost 125 de pictori. Numărul mai mare decât cel inițial imaginat, s-a datorat dificultății în obținerea finanțării, rezultând într-un program de lucru mai scurt pentru întreg echipajul. Au fost în total aproximativ 5 000 de pictori solicitanți, dintre care mulți au devenit interesați după vizionarea unui „teaser de recrutare” online pentru proiect.

Storybord-ul proiectului a fost creat în baza lucrărilor pictate ale lui Van Gogh, care au fost mai apoi modificate pentru ecran. Schimbările variau de la simple re-imaginări până la încorporarea diferitor efecte meteorologice sau timp al zilei. În total, au fost pictate 65.000 de cadre, procesul de transfer al acestora în film însă s-a dovedit a fi dificil, cu doar 1.000 de cadre supraviețuite procesului.

Premiera filmului a avut loc în data de 12 iunie 2017 la Festivalul Internațional de Animație Annecy, Franța.
Rolul principal a fost interpretat de către actorul teatral polonez Robert Gulaczyk. Experiența acestuia include 40 roluri în producția teatrală profesionistă.

Cu doi ani în urmă, acesta a primit un telefon în care i s-a spus că seamănă cu Vincent Van Gogh și a mers la audiția pentru rol în aceeași zi. Acesta a fost începutul unei mari călătorii de descoperire a vieții și lucrărilor lui Vincent Van Gogh. Robert se consideră un om norocos, pentru că își iubește jobul său, iar acum și istoria lui Vincent.

Până în data de 4 decembrie, filmul a adunat un câștig mondial ce estimează 5.501.566$.

 

Autor: Eva Andreiciuc

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente