Decana Facultății de Jurnalism de la USM, criticată dur colegul ei, Constantin Șchiopu. „A distrus tot ceea ce au clădit alții”

usm

Decana Facultății de Jurnalism și Științe al Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova, Georgeta Stepanov, a fost criticată public prin intermediul unui mesaj pe Facebook, postat de către colegul universitar, profesorul Constantin Șchiopu.

Mesajul critic venit din partea lui Șchiopu se referă la faptul că, actuala decană, Georgeta Stepanov, candidează pentru un nou mandat la funcția de decană facultății de jurnalism. Vedeți mai jos întreaga postare a lui Constantin Șchiopu.

###

La Facultatea de Jurnalism predau din 1992. Au trecut niște ani. Am lucrat cu câțiva decani: Victor Moraru, Constantin Marin, Mihai Guzun. Oameni exigenți, competenți și foarte de treabă. Ultimii patru ani facultatea e pe mâinie unei stăpâne absolute, numită atunci prin ordinul rectorului, că altfel nu trecea, cât e pește în baltă. Acum candidează pentru un nou mandat. De ce sunt împotriva acestei candidaturi?

1. În patru ani a distrus tot ceea ce au clădit alții cu tact, cu înțelepciune și cu dragoste. Mă refer, în primul rând, la planurile de studii, care, odată ajunse la cheremul ei, au fost sucite și învârtite (cel puțin o dată în an din cei patru) în așa fel încât să-i iasă la socoteală. Iar socotela ei e simplă: scoate cursul din plan și respectivul cadru didactic nu mai are ore/ce preda. Deci trebuie să plece de la facultate.
În așa mod, astăzi, după patru ani de „cârmuire”, mai mult de jumătate din fostele cadre, incomode ei, au plecat ca tipa să răsufle ușurat și ca să aibă cine o alege (apropos, întrebam pe un nou-venit la facultate ce disciplină predă. „Eu predau tot”, a fost răspunsul).
2. E foarte invidioasă: nu suportă organic studenții deștepți, cu atitudine și cu verticalitate, miza fiind cozile de topor și superficialii, care, după un an de secretari în anticameră, devin lectori – oi, gospodi!). Nu suportă nici profesorii deștepți. Iar invidia ei neagră a împărțit lumea în „ai ei” și „dușmani”. O atmosferă penibilă la facultate.
3. E fățarnică de încheagă apele. Or un manager trebuie să fie plămădit din alt fel de aluat. Cu fățărnicia distrugi un colectiv.
4. Ca specialist în ale jurnalismului, e sub orice critică (mass-media scrisă „duce dorul” unui articol de analiză, al unui editorial semnat de ea, dar mai trebuie să treacă vreo 30 de ani). Ca să vă dați seama cât de remarcabilă este în calitate de cercetător științific, vă îndemn să accesați saitul Agenției Naționale pentru Acreditae și Atestare, unde îi puteți găsi teza de habilitat (eu am parcurs-o pe diagonală, atât m-am putut impune).
5. Niciodată n-a avut și nu va avea curajul de-a-și recunoaște greșelile sau apucăturile, având o frază de serviciu „Cei de la etajul doi” (adică rectoratul, secția studii etc.). Iar acest fapt oare cum se numește?
6. Mă opresc aici. Cred că e suficient. Arogantă de crapă pământul de rușine, nu-și va retrage candidatura pentru nimic în lume, mai ales că nu are niciun contracandidat. Iar alegerile sunt peste câteva zile. „O, tempora, o mores!” (Ce timpuri, ce obiceiuri!”), „O, sancta simplicitas!” (O, sfântă naivitate!).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente