Medicamente mai ieftine. Prețul la 320 de preparate a fost redus cu 9%

medicines-l
Foto: The Indian Express

320 de medicamente vor fi comercializate la prețuri mai mici. Potrivit Agenției Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale noul cost a fost calculat în baza ratei oficiale medii de schimb valutar a Băncii Naţionale a Moldovei pentru luna precedentă.

Prin urmare, în medie, preţurile medicamentelor au scăzut în monedă naţională cu 9,37% faţă de cele aprobate anterior în Catalogul Național de Prețuri. Aproape 75% din preparate farmaceutice sunt de origine europeană, circa 18% provin din spaţiul CSI, 4,5% sunt produse în Republica Moldova, iar alte 2,8% sunt importate din alte ţări.

Din numărul total de medicamente, preţurile pentru 35 de preparate farmaceutice au fost înregistrate de AMDM pentru prima dată în Republica Moldova.

Medicamentele înregistrate cu preţuri de producător reduse au acţiune bactericidă, antispetică, dezinfectantă, antiinflamatoare, analgezică, antiparazitară, bronhodilatatoare etc, sunt folosite pentru tratarea insuficienţei venoase, migrenei, sclerozei multiple şi a altor boli.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente