În cadrul Hackatonului dedicat sectorului vitivinicol organizat de compania Purcari împreună cu Tekwill, echipa Sommeliero crează un produs innedit care promovează cultura vinului și propune amatorilor de vin să descopere produse noi care apar pe piața Republicii Moldova.

Roman Gluck fiind un amator de vinuri deja de 5 ani, a devenit pentru prietenii săi un ajutor permanent în descoperirea vinurilor noi care apar pe piață și după cum spune, la o anumită etapă a devenit suprasolicitat de prieteni cu rugămintea de a oferi recomandări. În baza la această experiență echipa Sommeliero a venit cu a o aplicație unde selectezi parametrii vinului (culoare, conținut de zahăr și aroma) și care îți dă întrebări adăugătoare ca să înțeleagă preferințele tale personale, ca la sfârșit să primești o selecție de vinuri pe placul tău.

Roman Gluck

Roman Gluck

Aplicația va fi disponibilă în 2 versiuni:

  1. Pentru amatorii de vinuri ca să descopere vinuri noi.
  2. Pentru exploziții internaționale pentru a promova vinurile Moldovei

De asemenea, în cadrul aplicației, pentru companiile locale va fi prestat cu aplicație un serviciu extra în formă de tururi interactive în Realitate Virtuală, pentru a stârni interesul turiștilor din afara țării.

roman2

Proiectul deja a stârnit interesul producătorilor locali de vinuri și reprezentaților Wine of Moldova.

Pentru a urmări proiectul accesați pagina lor de Facebook: Sommeliero Moldova