A murit rectorul Universității Libere Internaționale din Moldova, Andrei Galben

a-murit-rectorul-universitatii-libere-internationale–andrei-galben-1513499599

A murit academicianul și rectorul Universității Libere Internaționale (ULIM), Andrei Galben, la vârsta de 69 de ani. Andrei Galben a ocupat funcția de rector al ULIM din 1992.

Rectorul ULIM, Andrei Galben, a murit noaptea trecută în urma unui atac de cord, la vârsta de 69 de ani. Potrivit colegilor săi, academicianul a participat aseară la o emisiune la postul public de  televiziune.

El s-a stins din viaţă în locuința sa din Chișinău. Andrei Galben s-a născut în 1948, în satul Slaveanca, raionul Sângerei. La doar 27 de ani, a devenit doctor în istorie. Iar în 1992, a înființat prima universitare privată din țară.

Instituția a anunțat o săptămână de doliu. Potrivit Moldpres, Andrei Galben va fi înmormântat miercuri.

„ULIM este cea mai mare Universitate privată din Republica Moldova. Locul de care mă leagă o mulțime de amintiri plăcute, prietenii pe viață. Acest loc, practic, a fost creat de Andrei Galben, rectorul ULIM. L-am cunoscut cât am fost student, îi port un uriaș respect și știu că avea energie pentru 10 veți… Nu-mi vine să cred că a plecat…”, scrie Vitalie Cojocari, fost student al Universității Libere Internaționale.

Andrei Galben a fost Membru titular al Academiei Mondiale (Varşovia, 1999); membru titular al Academiei Mondiale pentru Pace (Paris, 1996); membru-corespondent al Institutului Relaţiilor Internaţionale (Paris, 1996); membru titular al Academiei Internaţionale de Cadre (Kiev, 1997); membru al Consiliului ştiinţific al Institutului de Istorie al AŞM (din 1992).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente