Studenții Universității de Stat din Tiraspol, cu sediul la Chișinău, vor beneficia de consultații psihologice gratuite

FATADA-BLOCULUI-2-2
Foto: Admiterea.MD

Un Centru de consiliere psihologică gratuită a fost inaugurat în incinta Universității de Stat din Tiraspol (UST) cu sediul la Chișinău. Specialiștii Catedrei de Pedagogie și Psihologie Generală oferă studenților suportul necesar pentru depășirea situațiilor dificile, dar și ghidare în carieră.

Sediul centrului se află la etajul patru din blocul central al UST din strada Iablocikin 5, unde tinerii interesați vor putea apela un număr de telefon, se vor putea programa la psiholog și solicita informații. Totodată, centrul își propune să ofere și servicii de consultanță în cariera pentru studenții UST.

Specialiștii Centrului de Consiliere UST vor asigura gratuit studenților suportul necesar depășirii unor situații dificile, suport concretizat în planuri personalizate de intervenție. Pentru a depăși eficient situațiile complicate trăite, studenții vor participa, într-un mediu securizat, la sesiuni de consiliere psihologică și în grupuri de autocunoaștere, intercunoaștere și dezvoltare personală.

„Circa 70% din studenți au crescut cu cel puțin un părinte plecat peste hotare, fapt care și-a lăsat amprenta pe profilul psihologic al tinerilor. Aceștia au nevoie să fie ajutați în situații dificile de către psihologi specialiști”, a declarat Aurelia Glavan, doctor conferențiar de la Universitatea de Stat din Tiraspol.

Consultanța psihologică va fi acordată prin ascultare și sprijin,  asigurate într-un cadru  dedicat, prin asigurarea resurselor, gestionând obiectiv și profesionist fiecare caz în parte, prin oferirea unor servicii adaptate cerințelor și nevoilor fiecărui caz în parte.

Centrul de consiliere de la Universitatea de Stat din Tiraspol va oferi studenţilor săi următoarele servicii:

# Evaluare psihologică;

# Consiliere psihologică;

# Consiliere educaţională şi vocaţională;

# Autocunoaştere şi dezvoltare personală, probleme legate de învăţare, probleme emoţionale, comportamentale, de relaţionare, etc.);

# Orientare în carieră;

# Workshopuri şi traininguri pe diferite teme de interes pentru studenţi (managementul eficient al timpului, strategii de învăţare, managementul stresului şi al emoţiilor etc.).

La Universitatea de stat din Tiraspol studiază 3000 tineri, care vor putea beneficia gratuit de servicii psihologice și sprijinire a integrării pe piața muncii. Universitatea de Stat din Tiraspol  este prima instituţie de învăţământ superior din Republica Moldova, care a fost fondată la 1 octombrie 1930, iar în iulie 1992, în urma declanşării conflictului militar de către forţele antinaţionale, separatiste, Universitatea de Stat din Tiraspol este evacuată în municipiul Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente