(video) Cursa de tren Chișinău-Moscova ar putea fi anulată. Decizia ar putea fi adoptată în 2018

trenul-pleaca

Cursa de tren Chișinău-Moscova ar putea fi anulată, după ce compania care administrează căile ferate ucrainene, Ukrzaliznițea, a anunţat ieri, 13 decembrie, că analizează o posibilă sistare a comunicaţiilor feroviare către Rusia.

În acest context, ruta Chişinău-Moscova, singurul tren rusesc care mai circulă prin Ucraina, ar putea fi anulată.

La 11 decembrie, compania naţională de transport feroviar din Rusia a schimbat toate rutele trenurilor care se îndreptau spre sud către noua linie feroviară Zhuravka-Millerovo, din regiunile Voronej şi Rostov, ocolind astfel Ucraina. Ministerul rus al Transporturilor a precizat că măsura — care vizează 62 de trenuri de pasageri şi 30 de trenuri de marfă — a fost luată întrucît toate trenurile ruseşti care se îndreptau către regiunile sudice ale ţării treceau prin regiunea ucraineană Lugansk şi traversau de două ori frontiera de stat, scrie 112.ua.

Ministrul ucrainean al Infrastructurii, Vladimir Omelian, a anunţat că ţara sa nu va înregistra pierderi de pe urma sistării transportului feroviar cu Federaţia Rusă.

„Circulaţia feroviară cu Federaţia Rusă este examinată acum, în primul rînd de Ukrzaliznițea. Cred că o decizie finală o vom putea anunţa în 2018. Există două componente – transportul de mărfuri şi cel de pasageri. Cît priveşte transportul de pasageri, astăzi avem un singur tren, care circulă pe ruta Chişinău-Moscova, şi alte câteva ucrainene, care merg la Moscova. După o analiză realizată de Ukrzaliznițea, vom fi gata să adoptăm o decizie de guvern», a declarat Omelian.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente