(studiu) Bărbații sunt mai încrezători decât femeile, când este vorba de angajare. De câte încercări au nevoie tinerii să obțină jobul dorit

targjoburitimisoara

Tinerii cred că vor reuși să se angajeze din 1-2 încercări și speră că pentru aceasta nu vor pierde mai mult de două săptămâni. Interesant, care tineri sunt mai încrezători în propriile forțe? Să vedem ce ne spune studiul realizat de Magenta.

Numărul de încercări până la angajare

Potrivit studiului realizat de experții de la Magenta Consulting, cea mai mare cotă a tinerilor (42%) este de părere că vor fi acceptați la primul, maximum la al doilea job. Fiecare al treilea consideră că pentru angajare va fi nevoie de vreo 3-4 încercări. Bărbații sunt mai siguri pe sine (45% cred în 1-2 încercări, față de 39% la femei). Cei mai încrezători în propriile forțe sunt tinerii care la moment lucrează. Cei mai puțin siguri pe sine sunt tinerii care nu lucrează și nu învață.

Probabil, angajarea în timpul studiilor poate fi cea mai bună soluție la acest capitol – nefiind încă moral „obligați” să lucreze, tinerii sunt mai puțin stresați. Dacă nu le reușește angajarea, nu e o problemă, dedică mai mult timp studiilor. La rândul său, obținerea diplomei trece „angajarea” din categoria lucrurilor „nice to have” în categoria „must have” și fiecare eșec îi descurajează.

% tinerilor care cred că vor fi angjați la (numărul) de încercări

Cât timp trebuie să treacă până la angajare?

Mai mult de jumătate dintre tineri crede că ei se vor încadra în două săptămâni. O cincime este de părere că pentru aceasta ar putea avea nevoie de o lună. Este interesant că răspunsurile tinerilor din sate nu diferă de la răspunsurile tinerilor din orașe. Altă observație interesantă ține de faptul că acele persoane care cred că vor avea nevoie de o lună pentru angajare au așteptări salariale mai mici decât acei care cred că se vor angaja din primele săptămâni: 4500 de lei (la tineri care au indicat un termen de 2 luni), față de 4750 de lei (au indicat 1 lună) și 5000 de lei (au menționat un termen mai mic).

% tinerilor care au nevoie de (numărul) de săptămâni/luni pțnă la angajare

Acest studiu a fost realizat de Magenta Consulting în parteneriat cu METRO Cash&Carry Moldova și Efes Vitanta Moldova Brewery.

Metodologie: Rezultatele cercetării sunt reprezentative la nivel național în rândul populației de 18-25 de ani, cu o marjă de eroare de +/- 4.8%, la un nivel de încredere de 95%. Studiul a fost realizat pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial pe 409 respondenți. Datele au fost colectate în perioada 9 – 18 iulie 2017 la telefon, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente