Susține proiectul educațional „Global Learning School” și învață multiculturalismul chiar la tine acasă 

unnamed

Global Learning School (GLS) este un proiect de educație non-formală organizat de AIESEC în Chișinău, care își propune să asigure interacțiunea dintre tinerii din centrele de resurse pentru educație incluzivă cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani din Republica Moldova și voluntarii internaționali. Proiectul permite realizarea unui schimb cultural și oferirea unei viziuni globale acestor tineri.

GLS se va desfășura timp de 6 săptămâni în 10 centre de resurse pentru educație incluzivă din liceele situate în centrul Republicii Moldova. Training-urile vor fi facilitate de tineri internaționali din 10 țări și vor aduce un impact vizibil asupra circa 300 de tineri locali.

Pentru a organiza cu succes proiectul, AIESEC în Chișinău are nevoie de susținere pentru a acoperi costurile de transport prin regiuni, cazarea internaționalilor pe tot parcursul proiectului și logistica cum ar fi foi, creioane, pixurile și altele necesare pentru sesiuni. În acest sens, a fost inițiat un proiect de strângere de fonduri pe platforma Guvern 24.

cover

Iarna trecută acest proiect s-a desfășurat cu ajutorul unui grant oferit de Ministerul Tineretului și Sportului, iar pentru că impactul asupra tinerilor ce au participat la GLS a fost unul considerabil, o nouă ediție ar putea aduce un val de schimbări pozitive în viața mai multor tineri ce nu au avut ocazia să interacționeze cu voluntarii internaționali.
GLS oferă șanse egale tuturor tinerilor participanți ai proiectului, deoarece fiecare din instituțiile alese are un centru de resurse, misiunea căruia constă în asigurarea unui proces de educație incluzivă de calitate pentru toți.

IMG_2189

Doritorii de a dona și de a oferi acestor tineri ocazia de a cunoaște o altă lume decât cea de acasă, de a privi cu alți ochi societatea din jur și oportunitățile de care poate dispune oricine, o pot face accesând site-ul Guvern 24.

AIESEC în Chişinău este una dintre cele mai active organizații studențești, derulând anual mai multe proiecte destinate atât studenţilor, cât şi elevilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente