(video) Femeile din Moldova care activează în IT: „Genul nu contează, trebuie să fii bun în ceea ce faci”

collage

Au bătut tiparele și au demonstrat de-a lungul anilor că poți fi profesionist în orice domeniu. Secretul e simplu – să îți placă ceea ce faci și să nu ții pasul pe loc, dar să evoluezi în ritm cu noile tehnologii.

Viorica Sudacevschi s-a avântat în sfera IT încă din anii de studenție. A fost admisă la Universitatea Tehnică, iar acum a ajuns să conducă departamentul Informatica și Ingineria Sistemelor. Și cum activează în cel mai dinamic domeniu, a fost nevoită să fie mereu în pas cu ritmul schimbărilor.

Lucia Tonu este femeia care a evoluat în rând cu tehnologiile. După facultate, s-a angajat în calitate de electromecanic la Vulcănești. A pășit cu dreptul pe toate scările ierarhiei instituționale, iar acum ocupă fotoliul de vicedirector al unei companii IT din Moldova. Deși recunoaște că a trecut prin greutăți, Lucia Tonu spune că acum este împlinită, mai ales că se află într-o continuă perfecționare și creștere profesională.

Dona Școla este femeia care, cu siguranță, s-a făcut auzită în lumea IT și nu numai. A ocupat diverse funcții publice, cum ar fi cea de viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, și a lansat diverse proiecte. Unul dintre acestea este „Generator Hub”, un spațiu de co-working, care își propune să dezvolte sectorul IT din Moldova și să creeze o comunitate de oameni deschiși și talentați.

Potrivit datelor statistice, la nivel european, femeile reprezintă 30% din angajații din sfera IT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente