A fost făcut public numele companiei implicate în scandalul mezelurilor expirate. Ar fi vorba despre producătorul de mezeluri Meat-House. În depozitele și secțiile de prelucrare a cărnii ale companiei vizate au descins la 1 decembrie curent ofițerii de la Inspectoratul Național de Investigații și angajații Centrului Municipal de Sănătate Publică.

O sesizare în acest sens a fost depusă de Centrul Municipal de Sănătate Publică (CMSP) în adresa Procuraturii la 8 decembrie curent. În document, șefa CMSP, Luminița Suveică, enumeră încălcările depistate în cadrul controlului și solicită intervenția procurorilor în vederea sancționării contravenționale a producătorului.

Documentul a fost publicat de Dumitru Ciorici pe blogul acestuia.

Astfel, în lista încălcărilor descoperite la Cardiax Plus SRL (denumirea juridică a Meat-House) găsim:

– Resturile de tranșare a cărnii păstrate fără ambalaj, în containere pentru deșeuri și chiar în ograda întreprinderii,
– Igienizare necalitativă a încăperilor,
– Lipsa contractelor de evacuare a deșeurilor,
– Lipsa contractelor privind evacuarea oaselor și a resturilor organice
– Carne păstrată în frigider în saci de politetilenă, fără marcaj
(imposibil de verificat proveniența cărnii, data de fabricare și termenul de valabilitate),
– Niciun angajat nu avea instruirea igienică,
– Produse etichetate cu data de 2 decembrie, deși controlul se desfășura pe 1 decembrie,
– Produse rebutate (întoarse – ceea ce e interzis) se păstrau în camera pentru materie primă,
69 de probe preluate, dintre care 21 s-au dovenit cu microbi, opt probe – cu bacterii coliforme, două probe – cu stafilococus aureus. Acesta provine de la infecții ale pielii, boli respiratorii etc.
– Depășirea normei de nitriți și fosfați.

Vedeți mai jos Raportul Centrului Municipal de Sănătate:

 

doc1

doc2

doc3

doc4

doc5

doc6