(foto) Moduri neconvenționale de a-ți decora bradul de Crăciun. Ce să faci dacă te-ai plictisit de tradiționalele decorațiuni

collage

Cea mai agitată, dar şi festivă perioadă a anului ne-a luat deja pe sus şi, fie că te bucuri teribil când vezi luminiţele, fie că te iei cu mâinile de păr, trebuie să începi pregătirile. Vedeta sezonului plin de cadouri, luminiţe, musafiri şi ciocolată caldă este bradul, iar modul în care îl decorezi îţi poate influenţa atmosfera din locuinţă şi poate spori spiritul magic al sărbătorilor. Dacă te-ai săturat de combinaţiile clasice de culori, de aceleaşi globuri şi beteluri prăfuite sau poate chiar de tăiatul brazilor, avem câteva soluţii mai neconvenţionale care să te scoată din impas.

# Bradul delicios

brad-delicios

Bunicii şi străbunicii noştri erau mai rezervaţi în ceea ce priveşte obiectele din plastic, iar globurile de sticlă se găseau mai greu şi erau scumpe. Totuşi, aveau grijă ca în fiecare an bradul de Crăciun să poarte haine festive, decoraţiunile fiind făcute în casă, un fel de DIY vintage. Cele mai la îndemână erau fructele, care se găseau din belşug la finalul toamnei. Poţi prelua şi tu aceste idei din vechime şi le poţi adapta pentru a-ţi impresiona musafirii cu un brad decorat rustic şi elegant. Usucă felii de portocală, lămâie sau grapefruit şi agaţă-le în brad cu ajutorul unor panglici frumoase sau, de ce nu, cu sfoară. Înveleşte nuci şi alune de pădure în staniol sau vopseşte-le cu un spray şi confecţionează-ţi singur şiraguri de popcorn pentru a înlocui clasica beteală. Pentru un look mai interesant, atârnă cu panglică şi beţişoare de scorţişoară sau mănunchiuri.

# Bradul fashionist

brad-fashion

Dacă eşti pasionat de modă sau îţi place să te îmbraci bine, poate că ar trebui să-ţi priveşti bradul ca pe un gentleman care aşteaptă să se remarce. Renunţă la decoraţiunile clasice, pe care le vezi deja peste tot, şi înlocuieşte-le cu materiale de mercerie. Confecţionează funde simple din bucăţi de materiale, înlocuieşte beteala şi mărgelele cu panglici de diferite lăţimi şi culori şi garniseşte bradul cu pene de diverse culori. Îţi poţi scoate globurile din anonimat îmbrăcându-le în bucăţi de material sau decorându-le cu paiete sau mărgele. Având în vedere diversitatea de materiale şi culori, posibilităţile sunt nelimitate. Poţi avea un brad british, folosind tweed, sau unul cu accesorii din catifea sau satin.

# Ca în pădure

ca-in-padure

Activitatea ta preferată este să te pierzi cu orele prin pădure, urmând mai mult sau mai puţin diverse trasee, iar faptul că trăieşti într-o junglă de ciment te cam deprimă şi ţi-ai dori să aduci natura cât mai aproape? De ce nu chiar de Crăciun? Bagă la loc în debara globurile şi ghirlandele de plastic şi trage o fugă prin pădure sau prin parc. Încropeşte rapid ghirlande elegante din frunze ruginii şi înlocuieşte globurile cu castane, nuci şi alune. Poţi alcătui decoraţiuni interesante şi unice chiar şi din crenguţe, pe care le poţi lipi pentru a obţine diverse forme, le poţi lega cu panglici sau le poţi vopsi cu sprayul.

# Bradul invizibil 

brad-perete-1

Nu-ţi place ideea de a tăia un brad doar pentru a-l ţine în casă de sărbători? Ba nici nu prea te încântă mirosul lui sau faptul că-ţi lasă ace prin tot livingul, dar tot îţi doreşti să decorezi şi tu ceva? Din fericire, în ultimii ani, Internetul s-a umplut de idei şi poze de la alţi oameni ca tine, care au găsit moduri creative de a sărbatori şi decora. Poţi atârna globurile direct de tavan, simulând forma unui brad, sau te poţi folosi de pereţi. Pe perete, fixează cu banda dublă adezivă câteva crengi, imitând profilul unui brad şi decorează-le după pofta inimii. Dacă totuşi îţi doreşti un obiect cu volumul şi forma binecunoscută, lipeşte crengile cu un pistol de lipit una peste alta până grămăjoara începe să semene a brad, şi decorează rezultatul aşa cum îţi place.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente