Atenție șoferi! în țară cad precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare Inspectoratul Național de Patrulare informează că la moment în raioanele Ocnița, Briceni, Râșcanu, Glodeni, Florești, Edineț, Șoldănești, Soroca, Sângerei, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Taraclia și Cahul carosabilul este acoperit cu zăpadă.

Astfel, #INP reamintește conducătorilor auto:

#să nu pornească la drum fără să-și chipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
#obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;
#să verifice starea frânelor;
#să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
#pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură;
#dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!
#să conducă cu viteză redusă;
#benefic ar fi să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată.

La moment echipajele de Patrulare se află pe traseele naționale și activează în mod sporit pentru siguranța cetățenilor.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare s-au sunați la 902.

Meteorologii anunță pentru ziua de azi ninsori, temperaturi între 1 și -1 grade C. De asemenea, este prognozat cod galben de vânt. În a doua jumătate a zilei se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de 15-20 m/s.

Безымянный