(foto, video) Culoarea regilor și a clarvăzătorilor. Institutul Pantone a stabilit nuanța anului 2018

Безымянный

Reprezentanții companiei Pantone au desemnat culoarea oficială a anului 2018. Aceasta va fi o nuanță saturată, intensă de violet numită Ultra Violet, cunoscută și sub numele de Pantone 18-3838.

„Trăim într-un timp complex, iar această culoare îl caracterizează, fiind una plină, saturată”, spune Lee Eiseman, director executiv al Institutului Pantone Color, spune Co.Design.

pantone
Photo Credit: Pantone

Ne luptăm cu o administrație care dorește să inverseze decenii de progrese în domeniul drepturilor civile, al justiției economice, al ecologizării etc. Ne confruntăm cu adevărurile urâte despre inegalitatea și abuzul de gen. Dar, ne îndreaptăm și mai rapid spre viitor datorită inovațiilor puternice în domeniul biotehnologiei, inteligenței artificiale și tehnologiilor.

Photo Credit: Pantone
Photo Credit: Pantone
Photo Credit: Pantone
Photo Credit: Pantone
Photo Credit: Pantone
Photo Credit: Pantone

Ultra Violet, dintre toate culorile din spectru, întruchipează această situație mai bine, după cum explică Pantone. „Fiind o nuanță foarte provocatoare, dar și o culoare atentă – sună ca oximoron, acesta este genul de culoare atașat istoric la originalitate, ingeniozitate și gândire vizionară. Acestea sunt elementele de care avem nevoie pentru a crea un viitor semnificativ. Invenția și imaginația sunt ceea ce căutăm în viețile noastre personale și în lumea afacerilor”, spune spune Eiseman.

Pantone stabilește culoarea anului din 2000. Compania consideră selecția sa drept barometru cultural și o expresie vizuală a sentimentului colectiv. Pentru anul 2016, a ales Rose Quartz și Serenity (aka Baby Pink and Baby Blue) drept comentariu asupra mișcării de fluiditate a genului. Anul trecut, Pantone a selectat culoare Greenery, fiind o metaforă pentru „reconectarea pe care o căutăm cu natura”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente