Modalități „ieftine” prin care îți poți purifica apa în mod natural acasă

apa-pura

Din cauza poluării solului, a poluării atmosferice intense, a fenomenului de încălzire globală, aprovizionarea cu apă potabilă a devenit o problemă. Apa de la robinet este, în multe cazuri, plină cu bacterii și uneori poate fi toxică, apele de izvor și cele din fântâni pot avea și ele substanțe toxice pentru organism.

Iată câteva modalități de a purifica apa în mod natural:

#1. Purificarea apei prin congelare

slide_279510_38188

Congelarea apei este o metodă foarte bună de purificare a apei de sărurile formate de metalele grele. Apa se toarnă într-un vas și se pune în congelator timp de 7-8 ore. În partea de sus a recipientului se formează o crustă de gheață care conține impurități de metale grele. Apa care are în compoziție molecule de apă grea îngheață mai repede decât apa obișnuită. După îndepărtarea crustei de gheață, restul de apă neînghețată se toarnă într-un alt recipient și se pune înapoi în frigider. De știut faptul că numai gheața transparentă este benefică, gheața opacă nu, deoarece conține o concentrație ridicată de substanțe toxice. După finisarea procesului, apa rezultată din topire este benefică pentru sănătate, elibereză cantități mari de energie, ajută la eliminarea toxinelor, activeză procesele metabolice, are efecte miraculoase la nivelul pielii.

#2. Purificarea apei cu coji de banane

banana

Cojile de banane conțin atomi de azot, de sulf și compuși organici ca acizii carboxilici, care distrug microorganismele din apă, au rolul de a reține metalele grele cum ar fi plumbul sau cuprul din apele poluate. Studii de specialitate efectuate de companii pentru purificarea apei industriale sau a apei provenite din zone cu ferme au demonstrat eficacitatea cojilor de banane în filtrarea și purificarea apei. Pentru a purifica apa cu coji de banane, ai nevoie de o coajă de banană la 5 litri de apă. Tot ceea ce trebuie să faci este să speli foarte bine banana sub presiune mare de de apă înainte să fie utilizată coaja, apoi se lasă coaja de banană în apă timp de 12 ore. Vasul cu apa ce urmează a fi purificată se pune la un loc răcoros.

# 3.Purificarea apei cu argint

ARGINT-SITE

Propietățile bactericide ale argintului sunt cunoscute încă din antichitate. De asemenea, este știut faptul că ionii de argint purifică apa. Pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să pui un obiect de argint în vasul cu apă. Atenție! Din cauza faptului că folosirea apei de argint pe termen lung poate fi toxică și periculoasă pentru organism, trebuie să respecți dozele și recomandările specialiștilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente