(video) Târgul de Crăciun. Anul acesta o tură pe gheață va costa de două ori mai puțin

patine

Premierul Pavel Filip dă asigurări că Târgul de Crăciun organizat de Guvern anul acesta va fi asemeni celor din orașele europene și că va fi unul fără precedent în Republica Moldova.  Aici va fi deschis cel mai mare patinoar instalat vreodată în Republica Moldova, iar o tură pe gheață va costa 30 de lei.

Anii trecuți, prețurile erau mult mai mari pentru patinoarul instalat în PMAN. În 2016, 40 de minute pe patine costau 79 de lei pentru copii, iar pentru maturi – 99. În 2015, o tură pe gheață costa 60 de lei.

„Acasă de Crăciun” este sloganul târgului, iar Pavel Filip susține că evenimentul vine să aducă și o schimbare de atitudine și de mentalitate în rândul locuitorilor țării.

La Târgul de Crăciun, care va fi organizat pe strada 31 august 1989, va fi cel mai mare patinoar deschis, instalat vreodată în Republica Moldova, un carusel impresionant, poiana lui Moș Crăciun și alte surprize.

Din căsuțele improvizate la târg vizitatorii vor putea cumpăra dulciuri, vin fiert, suveniruri ș.a. Totodată, aici vor fi servite bucate tradiționale.

Pomul de Crăciun, care a fost deja instalat în preajma Palatului Național, este un cadou din partea Guvernului României. Alături de brad va fi instalată o scenă, unde vor avea loc zilnic activități artistice, scrie bani.md.

În perioada sărbătorilor de iarnă, la Târgul de Crăciun vor fi aduși patru mii de copii din internate și copii cu nevoi speciale. De asemenea, în excursie vor veni și o mie de copii din regiunea transnistreană. Copiii vor petrece aici o zi, vor face poze cu Moș Crăciun, vor merge gratuit la patinoar și carusel și vor primi cadouri.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 15 decembrie, la ora 18.00 și va activa în fiecare zi, de la ora 10.00, până la ora 22.00, până pe 14 ianuarie 2018.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente