(video) „Vibrațiile diversității” pe ritmurile muzicii electronice. Zeci de elevi din Capitală au învățat să mixeze de la DJ

Bezyimyannyiy_1037x583

Muzica electronică devine din ce în ce mai populară în rândul tinerilor din toată lumea. Electric Castle, Untold, Exit Festival sunt doar câteva dintre festivalurile care adună anual sute de mii de tineri, fani ai acestui gen de muzică, care vin să se distreze până-n zori sub ritmurile zecilor de genuri muzicale. În căștile tinerilor se-aud DJ care îi inspiră și îi motivează prin muzica lor, DJ pentru care pasiunea față de muzică a trecut la un alt nivel.

La eveniment, am întâlnit elevi din Chișinău pentru care muzica este la ordinea zilei. O ascultă în căști, acasă, pe drum, în timp ce învață sau se distrează. Ne-au povestit ce muzică își face loc în playlistul lor, pe repeat.

Elevii au rămas impresionați de Atelierul de Muzică Electronică la care au participat, fiindcă DJ le-au explicat în teorie și demonstrat în practică tinerilor cât de simplu mixează și cum o pot face și ei.

Este oare muzica electronică și o inspirație pentru tineri? Tot în cadrul acestui atelier, elevii din opt școli din Moldova au fost premiați pentru aportul lor în dezvoltarea democrației, participând la un concurs interșcolar de creaţie contemporană „Vibraţiile Diversităţii”, dedicat Zilei Internaționale a Dreptului Omului. Elevii au creat videouri pe teme ce abordează hărțuirea, discriminarea și alte subiecte sensibile la noi în societate.

Concursul interșcolar de creaţie contemporană „Vibraţiile Diversităţii” s-a încheiat cu decernarea premiilor pentru trei echipe de elevi din Capitală. Locurile de frunte le-au revenit la trei licee din Capitală. Liceul Spiru Haret s-a ales cu premiul mare.

Acest proiect este organizat de asociaţia HomoDiversus, cu suportul financiar oferit de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în cadrul programului pentru Drepturile Omului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente