Noi prevederi în Legea Audiovizualului pentru „asigurarea securității naționale”. Argumentele lui Sergiu Sîrbu

sirbu

În ședința de astăzi a Parlamentului, deputatul democrat Sergiu Sîrbu a prezentat proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului al Republicii Moldova.

„Prin acest proiect de lege se propune asigurarea securității informaționale a statului. Intenționăm să introducem noțiunea de „securitate națională” care va reprezenta un ansamblul de măsuri în vederea protecției persoanelor de eventuale tentative de dezinformare din exterior și neadmiterea provocărilor mediatice îndreptate împotriva Republicii Moldova”, așa a început prezentarea proiectului de lege deputatul democrat.

„În acest context, în vederea asigurării securității naționale a statului, se va permite radiodifuzorilor transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic doar din statele membre ale UE, SUA, Canada, precum și din statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”, a specificat Sîrbu.

„Acest proiect de lege nu-și pune ca scop să închidă posturile de televiziune străine. Limitările se referă doar la știrile din țările care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”. Mai mult decât atât, deputatul a declarat că emisiunile distractive ca Жди Меня, Давай Поженимся, Давай Поговорим, Маша и Медведь, filme documentare și istorice și altele nu vor fi restricționate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente