Locuitorii din Străşeni îşi pot perfecta toate actele într-un singur loc. A fost deschis primul ghișeu unic din cele 35 planificate

ghiseu
Foto: TVR MOLDOVA

Primul Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost lansat miercuri la Strășeni. Centrul va presta cetățenilor serviciile a cinci instituții de stat – ÎS CRIS „Registru”, ÎS „Camera Înregistrării de Stat”, ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă și Camera de Licențiere – în același loc.

„În următoarea etapă, şi chiar acum este în discuție la Guvern, vom aproba încă un proiect care prevede că, în viitor, Centrele multifuncţionale vor oferi şi servicii celor care doresc să înregistreze partide politice, culte religioase sau organizații nonguvernamentale, după care, să ajungem în final ca toate serviciile oferite de stat să fie prestate în astfel de centre. Obiectivul final este ca serviciile publice să fie cât mai aproape de cetățeni, să le oferim în fiecare primărie”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.
Directorul Agenției Servicii Publice susţine că, până la sfârşitul anului viitor, în ţară vor exista 35 de ghişee unice. „În toate raioanele Republicii Moldova vom avea centre multifuncţionale, unde vor fi prestate serviciile Agenţiei Servicii Publice, care a fost creată în baza reorganizării Întreprinderii de Stat „Registru” şi fuzionată cu patru entităţi: Oficiul Stării Civile, Camera de Licenţiere, Camera Înregistrării şi Întreprinderea de Stat Cadastru”, a menționat directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Railean.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente