(foto) În ce condiții sunt păstrate produsele din depozitul unui producător de mezeluri

imagini-exclusive-din-depozitul-unei-companii-de-producere-a-mezelurilor-cum-sunt-pastrate-produsele-39856
Foto: agora.md

O companie producătoare de mezeluri din țară păstrează produsele în condiții insalubre. Un martor ocular a surprins imagini care arată mezeluri de mai multe tipuri (salamuri, șuncă, parizer etc) aruncate haotic în mai multe lăzi, iar unele produse prezintă semne vădite de alterare. Potrivit martorului, imaginea reprezintă produse returnate din supermarkete și pregătite pentru a fi din nou procesate și livrate pe piață, scrie AGORA.

Sursa nu precizează dacă acestea au sau nu legătură cu informațiile făcute publice astăzi de Centrul Municipal de Sănătate Publică și Inspectoratul Național de Investigație.

 

agora.md
agora.md
agora.md
agora.md
agora.md
agora.md
agora.md
agora.md

În același context, oamenii legii au depistat mezeluri alterate, dar și tone de carne fără acte de proveniență la mai mulți agenți economici și una din companiile specializate în producerea și comercializarea mezelurilor și produselor din carne. Potrivit inspectorilor de investigație, o parte din carnea care ajunge pe mesele moldovenilor era adusă ilegal în țară, prin zona transnistreană.

Oamenii legii spun că investigația a fost pornită în luna mai, iar la baza acesteia a stat neachitarea de către companii a taxelor și impozitelor către bugetul de stat în proporții deosebit de mari.

În cadrul perchezițiilor s-a stabilit că aceste companii foloseau carne alterată sau carnea unor animale care urmau să fie sacrificate sau chiar erau în proces de deces. Stocurile de mărfuri depistate la această întreprindere este de 5.000 de kg de materie primă fără documente. Alte 20.000 de kg de materie primă urma să fie prelucrată.

De asemenea, au fost prelevate 68 de probe de carne și mezeluri, iar astăzi specialiștii au prezentat rezultatele preliminare de laborator. 21 de probe sunt pozitive la indicatorii microbiologici, adică au fost depistați microbi. A fost depistată depășirea normei de nitriți și fosfați la unele produse prelevate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente