Dodon se opune proiectului de lege de combatere a propagandei rusești. Promite că nu-l va promulga

igor_dodon

Președintele Igor Dodon a anunțat că nu va promulga proiectul de lege care, potrivit democraților, va contracara propaganda rusească în audiovizualul din Republica Moldova. Pentru inițiativă au votat astăzi 61 de deputați, cu excepția PCRM și PSRM.

„Legea elaborată de Partidul Democrat cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informațional-analitice ale televiziunii rusești este nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvântului şi libertatea de exprimare, și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului”, a scris pe Facebook Igor Dodon, notează agora.md.

Șeful statului a mai scris că proiectul „este o rugăminte din afară, care se înscrie în tabloul general, global, orientat împotriva Rusiei”.

„În primul rând, nu voi semna (nu voi promulga) în niciun caz, acest proiect de lege. În al doilea rând, orice încercări de a „pune beţe în roate” cooperării şi dialogului stabilit la nivel de şefi de state între Federația Rusă şi Republica Moldova, comise de Partidul Democrat şi sateliţii săi în decursul acestui an, în final s-au dovedit a fi un eşec total. În al treilea rând, aprecierea acţiunilor regimului actual, inclusiv a acestor iniţiative, va fi făcută nu de către înalții demnitari de la Bruxelles, Washington, ci de către cetăţenii Moldovei, la alegerile următoare, când acest regim va deveni istorie”, a conchis președintele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente