O conductă termică de la CET-2 s-a defectat. Mai multe sectoare din Capitală riscă să rămână fără căldură, mai ales că specialiştii de la SA Termoelectrica încă nu au localizat defecțiunea.

(update)  În urma avariei a fost sistată periodic livrarea agentului termic pentru consumatorii din sectoarele: Centru, Râșcani, Botanica. Sectorul Botanica va fi reconectat până la sfârșitul zilei, iar sectoarele Centru și Râșcani, în decursul a 10 ore.

Potrivit șefei Serviciului de comunicare și relații cu publicul al întreprinderii, Elena Junghina, cauza ar fi vechimea conductei. În lucrările de remediere sunt implicate şase echipe mobile de intervenții speciale, scrie deschide.md.

„Traseul a fost secționat, iar acum se pompează apa care a curs. Până nu vom localiza care este porțiunea de ruptură a conductei, nu putem spune care va fi perimetrul locuințelor în deconectare. Totuși, ținând cont de cele văzute la fața locului, specialiștii ne promit că până diseară situaţia va fi remediată și nu vom admite deconectarea consumatorilor pe o perioadă lungă de timp”, a precizat Elena Junghina.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini din care se vede că strada Vadul lui Vodă a fost inundată cu apă clocotită, de culoare verzuie. Zona a fost acoperită cu aburi. Internauții susţine că în perimetru se circulă cu dificultate.