Compania The Adidas International Marketing B.V. a acționat în judecată proprietara unui butic din Piața Centrală. Motivul pentru care proprietara a ajuns în instanță este „vânzarea produselor inscripționate cu semenele identice cu mărcile companiei”. 

Reprezentanții companiei Adidas consideră că le-au fost încălcate drepturile exclusive și solicită interzicerea folosirii neautorizate a mărfurilor. De asemenea, compania a cerut ca pârâta să distrugă toate produsele și să-i achite despăgubiri morale în mărime de 110 mii de lei, inclusiv onorariul achitat avocatului în valoare de 25 de mii de lei, scrie bizlaw.md.

Pârâta, care deține un butic amplasat în Piaţa Centrală, a organizat comerţul cu amănuntul a articolelor de îmbrăcăminte sport care poartă mărcile companiei reclamante, fără a avea vreun contract de distribuţie cu produsele ce poartă mărcile Adidas. La fel, se mai spune că proprietara buticului nu este la prima abatere de acest fel. În dosarul respectiv, a recunoscut că vinde produse contrafăcute ce poartă marca Adidas, precum şi a recunoscut vina.

Totuși, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, acțiunea înaintată de The Adidas International Marketing B.V. a fost respinsă ca neîntemeiată. Împotriva hotărârii instanței de fond a fost depus apel, solicitând casarea hotărârii instanței de fond și emiterea unei decizii prin care acțiunea înaintată să fie admisă integral.

Nici la Curtea de Apel norocul nu a fost de partea Adidas. Instanța a respins apelul ca neîntemeiat și a menținut decizia instanței de fond. Judecătorii au precizat că nu există nicio probă care ar demonstra că întreprinderea reclamantă a suportat careva pagube (venit ratat). La fel, instanța de apel consideră că nu au fost stabilite niciunul din temeiurile expres prevăzute de lege, care ar determina concluzia instanței referitoare la faptul că produsele inscripţionate cu semnele identice cu mărcile companiei The adidas International Marketing B.V., comercializate în buticul amplasat în Piaţa Centrală, încalcă drepturile exclusive ale companiei Adidas asupra mărcilor înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Hotârârea este definitivă, cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie.