Incubatorul de Afaceri din Sângerei este o instituţie non-profit, ce oferă antreprenorilor cu idei şi planuri de afaceri şansa de a le realiza într-un mediu favorabil. Incubatorul a fost deschis oficial pe 8 august 2013. Conform rezultatelor înregistrate pe parcursul anului 2017, Incubatorul de Afaceri are o rată de incubare de 90%. În cadrul instituției sunt incubate 30 de întreprinderi, dintre care 14 sunt start-up-uri.

21 de întreprinderi oferă servicii precum consultanța psihologului, logopedie, proiectare electrică, scrierea proiectelor pentru dezvoltarea afacerilor, birou de avocați, servicii transport, taxi etc. Totodată, nouă dintre acestea activează în domeniul producerii: produse de patiserie, confecționare mobilă, confecții textile etc. Cifra totală de afaceri se ridică la 6,5 mln de lei.

De menționat că IA Sângerei este câștigătorul celei de-a III-a ediții a Concursului „Incubatorul de Afaceri al anului”. Acesta este organizat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM).

Pe parcursul anului 2017, în cadrul IA Sângerei au fost oferite peste 350 de consultații antreprenorilor și potențialilor întreprinzători, iar pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale, promovării și accelerării dezvoltării afacerilor incubate au fost accesate 16 proiecte de dezvoltare economică.

În cele 11 Incubatoare de Afaceri, membre ale RIAM, își desfășoară activitatea în total 158 de companii rezidente, dintre care 73 sunt start-up-uri, 83 sunt gestionate de tineri și 58 de companii sunt administrate de femei. Per total au fost create 756 de locuri de muncă, dintre care 341 pentru femei și 328 sunt ocupate de tineri.

Pe parcursul anului 2017 în cadrul Incubatoarelor au fost oferite peste 3.000 de consultații antreprenorilor și potențialilor întreprinzători din zona de operare a Incubatoarelor de Afaceri. Pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale și accelerării dezvoltării afacerilor incubate au fost accesate 37 de proiecte de dezvoltare economică.

Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Moldova a fost creată de ODIMM cu suportul Uniunii Europene în anul 2013. În prezent, rețeaua include 11 incubatoare: Ștefan-Vodă, Dubăsari, Leova, Ceadâr-Lunga, Rezina, Nisporeni, Sângerei, Soroca, Cimișlia, Cahul și Călărași. Două dintre acestea, IA Călărași și IA Cahul au fost deschise pe parcursul anului 2017.