Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova susțin că au luat act de declarația președintelui Igor Dodon, care a anunțat că nu va promulga în niciun caz legea care prevede combaterea propagandei rusești pe teritoriul R. Moldova.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a spus că „aceste declarații sunt populiste și reprezintă o ultimă încercare a lui de a se agăța de propaganda prin care spera să manipuleze în continuare oamenii”, scrie Ziarul Național.

Democratul a amintit că președintele este obligat, conform Constituției, să promulge această lege importantă pentru asigurarea securității informaționale a R. Moldova.

„Dacă președintele nu va promulga legea votată astăzi în Parlament, atunci aceasta va fi votată a doua oară și președintele va fi obligat, conform Constituției, să o promulge. Dacă însă va decide să încalce Constituția din nou, ca în cazul numirii ministrului Apărării, vom fi nevoiți să facem demersurile care se impun atunci când președintele țării sfidează Legea Supremă”, a conchis Gămurari.

Amintim că, în cazul ministrului Apărării, Dodon a fost suspendat din funcție, iar decretul de numire a fost semnat de speakerul Andrian Candu.