(sondaj) Două partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Parlament-Moldova4-696×464
Foto: Moldova.org

Dacă duminica viitoarea ar avea loc alegeri parlamentare, cele mai multe voturi ar fi acumulate de Partidul Socialiștilor – 35%, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate – cu 18%. Cel puțin așa arată datele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Partidul Democrat ar acumula 5% din voturi, în condițiile unui prag electoral de 6%, iar Platforma Demnitate și Adevăr – 3,3%, transmite IPN.

Din totalul celor care au spus că sunt deciși să meargă la vot (68% dintre cei intervievați), opțiunile electorale se repartizează astfel: PSRM – 51% din voturi, PAS – 26%, PDM – 6,9% și Platforma DA – 4,8%.

Întrebați despre politicanul în care au cea mai mare încredere, 52,2% dintre respondenți l-au menționat pe Igor Dodon. 20,4% au spus că au încredere în Maia Sandu, 4,3% l-au numit pe Pavel Filip, iar 4,2% au încredere în Andrei Năstase. Aceștia sunt urmați de Vladimir Voronin și Vlad Plahotniuc. De cea mai puțină încredere se bucură președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Sondajul a fost efectuat în 79 de localități de pe teritoriul Republicii Moldova (exceptând regiunea transnistreană) în luna noiembrie, prin metoda interviului față în față. Eșantionul a constat din 1181 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente