(foto) Endava la CODECAMP Chișinău: Susţinem dezvoltarea comunităţii IT din Republica Moldova

Prezentări tehnice valoroase, networking de calitate, concursuri şi premii oferite de parteneri – cea de-a zecea ediţie a CODECAMP din 2017, organizată la Chișinău, a depăşit toate aşteptările. CODECAMP, una dintre cele mai importante conferinţe IT din România, încheie astfel seria de evenimente organizate în acest an cu ocazia aniversării a 10-a.

La Chișinău evenimentul a adunat peste 300 de participanţi şi speakeri – profesionişti IT cu diferite domenii de specializare şi de experienţă, angajaţi în companii locale şi internaţionale, freelanceri, directori şi fondatori de companii IT din Moldova, România şi alte ţări europene.

3_En-82

Endava, cea mai mare companie IT din Moldova a susţinut CODECAMP Chişinău în calitate de partener global și a fost reprezentată la eveniment de 8 speakeri. Printre ei, George Anghelache, Group Head of Agile Transformation, Radu Lazăr, Manager general al Centrului de livrare Endava din Chișinău şi alţi profesionişti IT cu experienţă în proiecte complexe, reprezentând disciplinele Dezvoltare Software, Testare Software şi Managementul Aplicaţiilor Software.

2_En-115

Radu Lazăr, manager general al Centrului de livrare Endava din Chișinău: „Endava susţine dezvoltarea comunităților profesionale pe toate piețele pe care activează, inclusiv în Republica Moldova. Suntem alături de CODECAMP încă de la primele ediţii, organizate acum 10 ani în România. Sunt foarte bucuros că există o astfel de conferință, care servește dezvoltării specialiștilor din domeniul IT şi drept platformă de comunicare şi schimb de idei”.

Endava este activ implicată în comunitatea IT locală, inclusiv prin inițiative proprii orientate spre dezvoltarea comunităților tehnice, ca de exemplu Connect.IT, sau colaborări cu universități și agenții guvernamentale pentru consolidarea sectorului IT.

 

5_En-21

Victor Boldurat, Senior Development Lead la Centrul de livrare Endava din Chișinău, speaker: „CODECAMP Chișinău a reuşit să atragă speakeri interesanţi, personalităţi extraordinare şi IT-şti cu experienţă extinsă, creând astfel un mediu ce a predispus la discuţii tehnice de calitate. În calitate de speaker am împărtăşit din experienţa mea cu cei interesaţi de practica DevOps, iar interesul participanţilor faţă de prezentare a fost destul de mare. Ca participant, am încercat să merg la cât mai multe sesiuni de prezentări, printre cele mai interesante pentru mine fiind „Experience the magic of coaching!” şi „Edutainment, game and future of education in a digital world”.

6_En-60

Pe parcursul evenimentului Endava a desfăşurat un online quiz – Brain Stack, elaborat special pentru CODECAMP, la care au participat peste 200 de persoane, iar 50 de norocoşi care au dat 100% răspunsuri corecte au fost premiaţi cu Powerbank-uri.

***

# Despre CODECAMP

CODECAMP este o comunitate IT din România fondată în 2008 cu scopul de a facilita comunicarea şi schimbul de experienţă între profesioniştii IT. În prezent, CODECAMP are la activ conferinţe cu peste 2000 de participanţi, hackathon-uri, open days, master-class-uri şi alte tipuri de activităţi care să încurajeze creşterea comunităţii de profesionişti IT.

# Despre Endava

Endava este o companie privată de servicii IT cu peste 16 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Prin intermediul soluțiilor Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi susține clienții în a îmbunătății experiența utilizatorilor, dar şi a deveni mai flexibili şi eficienți.

Endava are peste 4.000 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia, Bulgaria și Columbia. Concomitent cu investiția în parteneriate pe termen lung cu clienții, Endava a realizat importanța oferirii unor oportunități de carieră motivante pentru angajați și a reușit astfel să se afirme ca unul dintre cei mai buni angajatori pentru cei mai talentați profesioniști IT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente