Prima țară din lume în care persoanele fără adăpost pot primi mâncare și haine 24 de ore din 24

methodetimesprodwebbin16200650-c886-11e6-8714-87ce261cae1e

Primul distribuitor automatizat din lume care oferă alimente și îmbrăcăminte persoanelor fără adăpost timp de 24 de ore din 24 va fi inaugurat în curând în Marea Britanie, în contextul în care nivelul de sărăcie a atins un nivel record în această țară, iar asociațiile de caritate locale încearcă să limiteze efectele generate de o iarnă care se anunță foarte rece, scrie Agerpres.

O asociație de caritate britanică, Action Hunger, intenționează să alimenteze acest distribuitor din Nottingham cu produse alimentare care sunt excedentare și sunt donate de supermarketuri, precum fructe proaspete și sandvișuri, dar și cu articole de primă necesitate, precum șosete, pastă de dinți și prosoape sanitare.

„Mașinile Action Hunger oferă acces (la astfel de articole) pentru cei mai vulnerabili din societatea noastră, pentru a asigura cele mai de bază nevoi”, afirmă această organizație de caritate într-un mesaj publicat pe site-ul ei oficial.

„Distribuitoarele asigură acces la alimente și îmbrăcăminte, gratis, la orice oră — fără ca cineva să mai rămână lipsit de ajutor în afara orelor de program ale magazinelor, ale asociațiilor de caritate și ale adăposturilor disponibile”, au precizat inițiatorii acestui proiect.

Numărul persoanelor fără adăpost a înregistrat o creștere în Marea Britanie, unde cel puțin 4.100 de persoane au dormit pe stradă în fiecare noapte în anul 2016, potrivit asociației de caritate Crisis.

Potrivit Action Hunger, supermarketurile Waitrose, Tesco și Sainsbury se numără pe lista donatorilor. Distribuitoarele vor fi alimentate de echipe de voluntari în fiecare zi.

Utilizatorii, care vor avea acces la distribuitoare pe baza unor carduri speciale, pot să își procure astfel câte trei obiecte în fiecare zi. Potrivit Action Hunger, această măsură a fost adoptată pentru a preveni depedența față de acest program de caritate.

Persoanele care dorm pe străzi vor avea prioritate, a precizat Fundația Thomson Reuters.

Cardurile de acces vor fi furnizate de organizații partenere, precum The Friary din orașul Nottingham, care oferă deja persoanelor fără adăpost mese în regim de gratuitate, consiliere, acces la băi publice și programe de îngrijire medicală.

Reprezentanții Action Hunger spun că intenționează să inaugureze un al doilea distribuitor în Manchester, în curând. Al treilea distribuitor va fi inaugurat la New York în luna februarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente