Statuia ciobanului moldovean din regiunea Odesa a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guiness

statuia-ciobanului-moldovean-frumusica-noua-e1511075034215

Statuia ciobanului moldovean din raionul Tarutin, regiunea Odesa, a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guiness, ca fiind cea mai mare statuie din lume dedicată ciobanilor, informează administrația Centrului etnografic în aer liber „Frumușica Nouă” din regiunea Odesa.

Creația artistică, care se pare a fi ruptă din renumita baladă românească „Miorița”, a fost instalată pe teritoriul Centrului etnografic în aer liber Frumușica Nouă, la inițiativa omului de afacere Alexandru Pălăriev.

Statuia are o înălțime de 17,93 metri și cântărește aproximativ 1080 tone. Potrivit proprietarilor centrului etnografic, statuia ciobanului moldovean a fost înregistrată de reprezentanții Cărții Recordurilor Guinness la 17 noiembrie curent.

Trebuie de precizat că la Centrul etnografic în aer liber „Frumușica Nouă” anual are loc Festivalul Internațional de Folclor „Plaiul natal”, iar zona complexului de agrement a fost înființat pe locul satelor românești Frumușica Nouă și Roșia, desființate de regimul sovietic în primăvara anul 1946 pentru construirea unui poligon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente