Participă la ultima și cea mai amplă acțiune de împădurire „Plantăm Fapte Bune” din acest sezon

DSC06289

Mâine, 25 noiembrie, la Bălțata, Criuleni, va avea loc cea mai amplă acțiune de împădurire cu ajutorul comunității, „Plantăm fapte bune”, din acest an. Evenimentul va fi ultimul din acest sezon, după plantările în localitățile Mereni (Anenii-Noi), Budești (Chișinău) și Bălțata (Criuleni).

Potrivit estimărilor, la eveniment vor participa sute de voluntari din țară și de peste hotare – localnici, locuitori ai Chișinăului, reprezentanți ai ambasadelor, organizațiilor internaționale, ai ONG-urilor de mediu. Transportul, masa, instrumentele și instruirea vor fi asigurate de organizatori.  Mai multe detalii pot fi găsite pe Facebook, pe pagina ”Plantăm fapte Bune”.

De asemenea, doritorii să contribuie la acțiunile de împădurire, dar  care nu au posibilitatea să participe, sunt îndemnați să facă o donație prin intermediul unui SMS în valoare de 24 lei, sau prin transfer. Toate detaliile sunt afișate pe platforma Guvern 24, pe  https://guvern24.md/en/projects/plantam-fapte-bune-in-moldova/.

„Plantăm fapte bune în Moldova” este un proiect desfășurat de un grup de inițiativă, o extensie a comunității „Plantăm fapte bune” din România. De asemenea, din 2017, același grup, a inițiat proiectul „Million Trees Moldova” pentru a planta un milion de copaci în Moldova timp de 10 ani. La moment, în acest proiect mai întră și alte 6 organizații cu proiecte de împădurire.

Scopul proiectului este extinderea suprafeței pădurilor prin implicarea directă a comunității, crearea prin exemplu propriu a mai multor rețele de e plantatori pe teritoriul întregii țări. Acțiunile de plantare sunt coordonate cu specialiști în domeniu, cu luarea în calcul a aspectelor biodiversității locale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente