A fost lansată platforma online deFacto. Va explica tinerilor atribuțiile aleșilor naționali și va monitoriza realizarea promisiunilor electorale

defactoArtboard 2

A fost lansată platforma online deFacto, care explică tinerilor atribuțiile aleșilor naționali și monitorizează realizarea promisiunilor electorale.

Platforma online deFacto informează tinerii despre atribuțiile demnitarilor aleși direct de către cetățeni și monitorizează promisiunile electorale. Proiectul a fost lansat de către un grup de activiști neafiliați politic care promit un produs obiectiv și calitativ.

defacto2Artboard 4

Echipa deFacto va monitoriza activitatea președintelui și va informa tânărul public despre procesul de realizare a promisiunilor sale electorale, întrucât pentru prima dată în 20 de ani, Președintele a fost ales direct de cetățeni. Ulterior, proiectul va monitoriza promisiunile făcute de către deputații aleși pe circumscripții uninominale.

Platforma vrea să aducă politicienii mai aproape de tineri, astfel încât problemele lor să devină prioritățile politicienilor, iar tinerii să-și ajusteze așteptările la competențele pe care le au aleșii naționali. Prin informarea constantă despre realizările promisiunilor electorale, aceștia vor putea face o alegere mai informată și echilibrată.

defactoArtboard 3

Echipa deFacto este formată de un grup de activiști neafiliați politic, absolvenți ai programului Challenger, în cadrul căruia tinerii au participat la competiții de dezbateri, au elaborat politici pentru cele mai arzătoare probleme din comunitățile în care locuiesc, dar și au organizat multiple campanii civice de educare a alegătorilor.

Mai multe detalii despre platformă puteți găsi pe www.defacto.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente