(foto, video) Piercingul în gât devine tot mai popular în rândul tinerilor. Tot ce trebuie să știi despre preț și riscuri

collage

Piercingul dermic este ultima fiță în materie de piercinguri din anul acesta. Este o noutate pe piață și o nouă provocare pentru persoanele de toate vârstele să-și facă (încă) o gaură în propriul corp. Multe „accesorii” deja au devenit banale, nemaivorbind și de locurile în care piercingurile sunt „instalate”. De exemplu, în urechi, limbă, buze, buric, dar și în zonele intime etc. În acest articol, echipa #diez va aborda subiectul unui nou tip de piercing, tot mai dorit de către tineri. În cele ce urmează, am adunat cele mai actuale și utile informații, pentru cei care stau la dubii.

# Ce înseamnă piercingul dermal și cum se pune

Piercingul dermal este încastrarea bijuteriilor în piele și are mai mulți termeni, dar care semnifică aceeași poveste. Așadar, avem:

#Piercing dermal;

#Piercing dermic;

#Skindiver;

#Microdermal.

Această piesă, de mărime foarte mică, se montează în câteva minute în piele, sub anestezie locală. Procedura dată se desfășoară doar în saloanele de tatuaj.

# Care este diferența dintre un piercing dermal și unul de suprafață

Piercingurile dermale sunt mai mult decât un implant. Odată ce au fost făcute, se pot îndepărta doar prin metodă chirurgicală, deoarece bijuteria este făcută astfel încât să devină o parte a corpului. Pe când, piercingul de suprafață este cel care poate fi îndepărtat ușor, de exemplu piercing-ul în nas, ureche, sprânceană, etc.

# Cum se fac implanturile dermale

Bijuteria dermală constă într-o plăcuță în formă de ancoră, un accesoriu și un șurub.

Unusual-Ear-Piercing-Body-Jewelry-Ferido-Crystal-Bling-Charming-Micro-Dermal-Anchor-body-Surface-Piercing-Hide.jpg_640x640

După ce ai ales locul unde vrei să fie introdus, persoana care îți va face procedura, va face o gaură în locul în care va fi introdusă, ulterior, bijuteria.  După ce plăcuța bijuteriei este inserată sub piele prin intermediul unei pense chirurgicale se înșurubează accesoriul (diamantul). Plăcuța conține mai multe găuri, fapt ce permite țesutului pielii să crească printre ele, astfel piercingul devine o legătură semi-permanentă cu corpul tău. Toată procedura durează aproximativ 30 de minute. Dacă procedura a fost corect executată noul accesoriu este gata pentru a fi expus. Dacă au fost complicații, pentru 2 săptămâni vei fi nevoit/nevoită să dezinfectezi constant zona unde a fost introdus dermalul.

collage

# Riscurile piercingului dermic

Principalul risc este dezvoltarea unor infecții provocate de lipsa de curățare în mod regulat sau agățarea acestuia în haine. În plus, piercingul dermic riscă să fie respins de organism atunci când acesta este infectat. Media de viață a unui piercing dermic este undeva între 6 luni și maxim 2 ani. Iată și alte riscuri:

#1.Reacții alergice – poți să te confrunți cu ele, mai ales dacă alegi bijuterii din metale precum nichelul;

#2.Probleme la nivelul gurii – dacă alegi să-ți faci un piercing pe limbă, ai grijă să nu-ți spargi vreun dinte sau să-ți rănești gingiile;

#3.Infecții ale pielii – se manifestă prin roșeață, dureri, umflături și pot apărea la câteva zile după implant;

#4.Infecții în sânge – atenție maximă la ustensilele pe care le folosesc saloanele. Asigură-te că sunt sterilizate ca să nu te trezești infectată cu HIV, hepatita B sau C;

#5.Cicatrice oribile – ai grijă ca un piercing îți poate crea mari neplăceri dacă ești predispusă la cicatrice urâte;

#6. Traumatisme – dacă nu ești atentă și-ți smulgi din greșeală piercingul, s-ar putea să ai ne voie de câteva copci la un cabinet de chirurgie.

# Cum ai grijă de un piercing dermic

#Fii prudent/ă când faci duș;

#Alege-ți hainele care nu se vor „agăța” de bijuterie;

#Nu trage, nu roade zona în care a fost montată bijuteria;

# Alte locuri unde piercingul dermal arată „bine”

11

13

Dermal-Piercing-Designs7

Dermal-Piercing-Designs9

Dermal-Piercing-Designs10

Dermal-Piercing-Designs11

Dermal-Piercing-Designs20

Dermal-Piercing-Designs39

Dermal-Piercing-Designs54

Dermal-Piercing-Designs55

Dermal-Piercing-Designs60

#Cât costă aceată procedură

În Chișinău, aceată procedură costă în medie 100 de euro, în funcție de zona de corp aleasă. Cu cât e mai periculoasă și problematică, cu atât serviciul va spori în preț. Mai multe detalii aflați de la profesionistul la care plănuiți să faceți piercingul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente