(doc) Consiliul Concurenței a amendat un magazin de electronice cu 60 de mii de lei. Ce încălcări a avut compania

consiliul
Foto: Deschide.MD

Compania care deține magazinele de electronice Conect, Tehno Exclusiv SRL, a fost amendată de către Consiliul Concurenței, cu 60 de mii de lei, pentru nenotificarea concetrării economice.

Firma a preluat 100% din compania B.T.S PRO SRL, cu care va trebui să împartă sancțiunea. Recent, firma preluată a mai fost amendată, doar că pe alt motiv. Compania B.T.S PRO s-a ales cu amendă de peste un milion de lei, pentru că refuzat să se supună inspecției desfășurate de către angajații Consiliului Concurenței, scrie bizlaw.md

În cazul Tehno Exclusiv SRL, Consiliul Concurenței a autorizat și a declarat compatibilă cu mediul concurențial preluarea B.T.S PRO SRL, însă a aplicat și amendă de 60 de mii de lei, pentru nenotificarea concentrării economice.

Anterior, B.T.S PRO SRL a avut afaceri cu statul. Firma a scanat declarațiile de avere ale funcționarilor și a primit peste 800 de mii de lei pentru serviciile sale. La fel, a avut contracte cu centrul e-Guvernare.

Operațiunile de concentrare economică sunt supuse evaluării și urmează a fi notificate Consiliului Concurenței înainte de punerea în aplicare, atunci când cifra totală de afaceri realizată cumulativ de întreprinderile implicate, înregistrată în anul anterior operațiunii depășește 25 de milioane de lei și există cel puțin două întreprinderi implicate în operațiune care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare de 10 milioane de lei în anul anterior operațiunii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente