Festivalul Național de Teatru Social revine în scenă. 12 echipe de tineri urmează să participe în acest an

festival1-620×349-620×349
Foto: Diez.md

Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova organizează ediția a VIII-a a Festivalului Național de Teatru Social. În acest an, Festivalul se va desfășura în data de 25 noiembrie și va fi găzduit de Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din municipiul Bălți.

În cadrul Festivalului participă peste 200 de tineri din diferite localități ale țării, care au format 12 echipe de teatru. Echipele vor prezenta câte o piesă de teatru social, creată de ei special pentru Festival, pe o problemă actuală din viața tinerilor din Moldova. Scenele de teatru social din anul acesta vor aborda trei tematici:

# Necesitatea educației pentru sănătatea sexuală și reproductivă în școală, inclusiv sănătatea sexuală și reproductivă a tinerilor, prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și HIV, a sarcinii neplanificate, a comportamentelor de risc, problemelor în perioada adolescenței, responsabilitatea pentru viața de familie etc.

# Prevenirea discriminării pe bază de sex sau orientare sexuală, statut social, discriminarea persoanelor cu dizabilități și alte aspecte.

# Abuzul de substanțe nocive în rândul tinerilor, precum abuzul de alcoolul, tutun, droguri, etc.

Prin artă și improvizație tinerii actori vor îndemna și vor implica publicul să participe la găsirea soluțiilor pentru problemele abordate.

Echipele participante din acest an au fost selectate în baza unui concurs riguros din mai mult de 30 de echipe care s-au înscris la Festival. Începând cu luna august, tinerii fost instruiți în tehnici de teatru social, organizate de Y-PEER Moldova, dar și în domeniul drepturilor și sănătății sexuale și reproductive. Ei au prezentat piesele de teatru în instituţiile de învăţământ din localităţile lor. Cele mai bune 12 piese au ajuns la etapa finală a Festivalului Național de Teatru Social.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11:00. Intrarea la festival este liberă pentru toți spectatorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente