Domeniul roboticii avansează în Moldova. Mai multe instituții de învățământ au primit seturile binemeritate

robotica4

În cadrul unei ceremonii, astăzi, celor 36 de instituții de învățământ selectate în cadrul etapei de extindere a Programului de studiere a roboticii „RoboClub” i-au fost înmânate seturile de robotică („Lego Mindstorms EV3”, „Lego WeDo”, „Makeblock”, Imprimante 3D) c.

Odată cu adoptarea atât a Codului Educației, cât și a Strategiei de dezvoltare a educației, care conțin prevederi referitoare la creativitatea și inovațiile în domeniul educației, robotica a devenit indispensabilă unei societăți moderne.

robotica5

Programul de studiere a roboticii „RoboClub” a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014 cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Guvernul Suediei, în parteneriat cu Ministerul Educației și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ATIC).

În prezent, programul „RoboClub” este implementat în 78 instituții de învățământ din Republica Moldova, dotate cu seturi LEGO MINDSTORMS EV3. Anul acesta 36 de instituții de învățământ au primit câte 3 și 10 seturi de robotică. Instituțiile au fost selectate în bază de concurs, perioada de selecție fiind iulie-august 2017. Concursul de selectare a fost precedat de o serie de 6 instruiri în domeniul predării roboticii, la care au participat 75 de profesori.robotica3

Robotica oferă un mod unic de studiere a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totodată inspirându-i pe elevi să urmeze o carieră în aceste domenii. Învățarea roboticii este un proces care permite dezvoltarea creativității, gândirii critice, capacitații de inovare și acumulare a experienței în mai multe domenii și tehnologii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente