Rezultate alegeri locale din 19 noiembrie: PDM are 8 noi primari care au câștigat din primul tur

Alegeri-locale-parțiale-în-trei-localități-din-Teleorman

La 19 noiembrie 2017 au avut loc alegeri locale în unele localități din țară. Astfel, locuitorii din orașul Sângera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zîrnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hîncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești au ieșit la vot pentru a-și alege noii primari.

Pentru funcția de primar în cele 10 localități  s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali (5 femei și 21 de bărbați). Dintre aceștia, 4 sunt candidați independenți și 22 sunt desemnați de formațiuni politice. Cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Sîngera, municipiul Chișinău și Berlinți, raionul Briceni, câte 6 și, respectiv, 4 concurenți. Pentru funcția de primar în localitățile Căpriana, raionul Strășeni și Ghiliceni, raionul Telenești, au fost înregistrați câte 3 concurenți; pentru localitățile Zîrnești, raionul Cahul, Ștefănești, raionul Florești, Fundurii Noi, Sărăteni, raionul Leova– câte 2 candidați, iar pentru comunele Plopi, raionul Cantemir și Lăpușna, raionul Hîncești – câte 1 candidat.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), primari au fost aleși în următoarele localități:

#1. Ștefănești (Florești): Ludmila Zdraguș (PDM);
#2. Fundurii Noi (Glodeni): Vasili Colenco (PDM);
#3. Căpriana (Strășeni): Ion Scutaru (PDM);
#4. Plopi (Cantemir): Anatoli Todorov (PDM);
#5. Sărăteni (Leova): Vladimir Ungureanu (PDM);
#6. Zârnești (Cahul): Nicolae Beju (PDM);
#7. Ghiliceni (Telenești): Nicolae Rotaru (PDM);
#8. Lăpușna (Hâncești): Ion Bubuioc (PDM).

În Berlinți (Briceni) și Sângera (Chișinău), nimeni dintre candidați nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a învinge din primul tur. Din acest motiv, peste două săptămâni, va avea loc turul II, unde se vor întâlni primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în urma primului tur.

În cel de-al doilea tur al alegerilor din Sângera, democratul Valeriu Poiata  va avea contracandidat socialist, Sergiu Brânzila. Iar în satul Berlinți oponentul democratei Viorica Oleinic va fi tot un reprezentant PSRM – Iuri Beliciuc.

În prezent, Partidul Democrat din Moldova are cei mai mulți primari din țară – peste 400.

Vedeți mai jos cine au fost toți candidații din primul tur.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente