(video) Copiii preiau controlul. De Ziua Universală a Drepturilor Copiilor, UNICEF a realizat un filmuleț video emoționant

copii
Foto: timisoaraonline

La 20 noiembrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua universală a drepturilor copiilor. La această dată, Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1959, Declarația pentru Drepturile Copiilor care definește drepturile copilului la protecție, educație, îngrijire a sănătății, adăpost și o alimentație potrivită și, în 1989, Convenția pentru Drepturile Copiilor.

La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat țărilor din întreaga lume (Rezoluția 836, IX) să introducă începând cu 1956 un eveniment anual, intitulat Ziua universală a copiilor, dorindu-se încurajarea înțelegerii între copiii din întreaga lume și de a promova totodată bunăstarea acestora. A fost făcută recomandarea ca fiecare țară să aleagă o dată cât mai apropiată pentru marcarea acestui eveniment, potrivit www.un.org.

Convenția pentru Drepturile Copiilor este tratatul internațional privind drepturile omului cu cea mai largă ratificare. Convenția prevede protejarea și promovarea drepturilor copiilor, precum dreptul la viață, la sănătate, la educație și joacă, dar și dreptul la viața de familie, de a fi protejați împotriva violenței, de a nu fi discriminați și dreptul de a-și face auzite opiniile lor. UNICEF este organizația care se ocupă de promovarea și coordonarea acestei zile speciale, acționând, totodată, la îmbunătățirea bunăstării copiilor.

Organizația este activă în 190 de țări și teritorii, prioritățile sale fiind direcționate pe următoarele segmente: supraviețuirea și dezvoltarea copiilor; protecție și incluziune socială; educație; ajutor de urgență și acțiuni umanitare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente