(vox) Ce cred tinerii, care nu au viză de reședință în Chișinău, despre referendumul din 19 noiembrie

collage

Pentru prima dată în istoria Chișinăului, astăzi, va avea loc referendumul de demitere a primarului general al municipiului. Echipa #diez a decis să afle de la tinerii care nu dețin viză de reședință în Chișinău, ce părere au aceștia despre referendumul din 19 noiembrie.

cutmypic

 

„Despre Dorin Chirtoacă cunosc puțin, în presă este elucidat ca o persoană care are probleme cu justiția, figurând în mai multe dosare penale răsunătoare. Îmi creează impresia că în Chișinău pe domnul Chirtoacă nu-l iubesc. În opinia mea, toată energia negativă a opiniei publice trebuie să aibă o finalitate juridică. Odată ce populația solicită referendumul, e nevoie ca acesta să se desfășoare, pentru ca cetățenii să poate să se manifeste prin acestă acțiune democratică”.

Andrei Colioglo, s. Copceac, r-nul Ceadîr-Lunga, Găgăuzia.

cutmypic (1)

 

 

„Eu cred că acest referendum nimic nu va schimba, e doar o risipire a banilor publici. Este organizat doar pentru a satisface ambițiile politice ale unor persoane. M-am săturat de luptele dintre partide, în timp ce orașul se transformă într-o mare gunoiște”.

Ana Soroca, or. Bălți

 

cutmypic (2)

 

„Chiar dacă eu nu pot vota, îndemn toți tinerii și adulții să meargă la vot, deoarece referendumul este un instrument al democrației participative. În cazul acestui referendum, puteți: reafirma autoritatea și reprezentativitatea primarului general de Chișinău sau optați pentru înlocuirea acestuia. Prezența la vot demonstrează potențialul de implicare a cetățenilor, iar boicotul nu este o soluție”.

Victor Pruteanu, s. Roșcani, r-nul Anenii Noi

 

cutmypic (3)

„Eu consider că în ultimul timp au fost prea multe alegeri care nu au avut niciun rezultat bun, adică toate persoanele care au fost alese în urma acestora, nu au făcut mari schimbări spre bine, în unele cazuri au fost schimbări mai rele. Referitor la referendumul din această duminică, pot spune că, statul iar va pierde o sumă foarte mare de bani, care va fi întoarsă tot de locuitorii capitalei. Dar nimeni nu poate fi sigur că următoarea candidatură la postul de primar va fi mai bună. Este un referendum dilemă, pentru că nici situația din prezent nu e una bună, în timp ce rezultatele alegerilor anterioare nu sunt acele care să insufle încredere în oameni ”.

Constantin Topală, s. Abaclia, r-nul Basarabeasca

cutmypic (4)

 

Nu înțeleg de ce s-a început vâltoarea aceasta de a boicota referendumul. Sunt de acord și eu că este foarte straniu, că acest referendum a fost inițiat de un partid politic și nu de simpli cetățeni. Consider că ar fi mult mai bine dacă la conducerea municipiului Chișinău ar fi un simplu cetățean/ cetățeancă, decât om care este asociat cu un partid politic. Cert este faptul că, noi nu putem fi siguri că următorul primar va fi mai bun decât Dorin Chirtoacă. Și la urma urmei, chiar dacă acesta va fi revocat din funcția sa, cetățenii nu vor mai putea utiliza mult îndrăgita lor frază: „Chirtoacă îi de jină!” la apariția unor noi probleme în Chișinău.

Tatiana Munteanu, s. Chișcăreni, r-nul Sîngerei

cutmypic (5)

 

 

După părerea mea, referendumul reprezintă o șansă spre o schimbare mai bună sau mai rea pentru cei care doresc o schimbare. Dacă ar fi să locuiesc în Capitală, nu aș merge la referendum,  din simplu motiv că fiecare își urmărește interesul său politic.

Dumitrița Gîrneț, or. Cimișlia

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente