(vox) „Avem o țară mică, dar cu probleme mari”. Ce cred liceenii despre referendumul din 19 noiembrie?

collage

Toate sursele media din țară se sufocă cu detalii despre referendumul care are loc astăzi, 19 noiembrie, în capitală. Atât timp cât acestea sunt, sau încearcă să fie, imparțiale, tinerii își expun adevărata părere. Iată ce cred ei despre evenimentul principal al zilei de astăzi.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolMihaela Furculiță: De fiecare dată când vorbesc despre politica din Republica Moldova mă gândesc la ce aș face eu ca politician.  Referendumul de duminică e, după părerea mea, unul inutil. De ce? Pentru că nu are sens să faci un referendum, să aloci buget pentru el, când este clar după statistici că nu va fi validat. Sper că oamenii nu vor ajunge să își vândă demnitatea pentru 50 lei și că vor fi conștienți de urmările unui vot greșit .

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolNicolae Odagiu: Cred că acest referendum nu este decât o răfuială politică dintre două partide. Într-adevăr, orașul nostru se află într-o situație deplorabilă, însă alternativă propusă este oribilă. Susțin că cetățenii noștri nu trebuie să se prezinte astăzi la vot.

 

 

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolZina Glinschi: Referendumurile, că formă de democrație directă, trebuie să aibă ca scop reprezentarea populației în luarea unei decizii. La noi, din păcate, referendumurile sunt mai mult un show, în care se investesc resurse financiare ce ar putea salva bătrânii care mor de frig în iarnă care vine. Avem o țară mică, dar cu probleme atât de mari. Nu e rentabil sau măcar realizabil să soluționăm fiecare problema printr-un referendum.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolOctavian Stegarescu: Bine, dacă să luăm în sensul dat, totul îmi pare o mascaradă politică, care, din nou, după un scenariu bine stabilit de anumite persoane influente din sistem, nu vine decât să arunce praf în ochi oamenilor și să-i distragă de la problemele reale. Desigur, nu putem avea un primar care se află în arest la domiciliu și a cărui activitate clar că nu a dus la acțiuni benefice pentru oraș, ci din contra. Însă, repet, după mine, e un mod atât de a captura influență în toate aspectele vieții politice, cât și de risipă ai banilor publici, ceva caracteristic țării noastre.


Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolIana Peev: Referendumul organizat de PSRM are scopul demiterii lui Dorin Chirtoacă. Sunt neutră referitor la acest eveniment, deoarece nici nu doresc că primarul să fie o persoană coruptă, dar nici nu aș dori ca Partidul Socialist să preia o parte din putere. Cu toate acestea, sunt pentru transparența politică și consider că referendumul ar fi un pas spre îndeplinirea acestui scop.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente