Maia Sandu a venit cu o reație pe Facebook, imediat după ce au fost anunțate rezultatele Referendumului. Ea a scris că eșecul înseamnă că oamenii s-au săturat de minciuni și jocuri murdare, iar PSRM a arătat întregii lumi că este un partid izolat și au un singur partener - PD. 

„Referendumul de astăzi a fost un vot de blam pe care locuitorii Chişinăului l-au dat regimului oligarhic Plahotniuc-Dodon. După ce justiţia subordonată PD-ului a permis acest scrutin de târguială, PSRM a arătat întregii lumi că este un partid izolat, cu care nimeni nu doreşte să conlucreze, în afara PD-ului, singurul lor partener de nădejde. Eşecul referendumului arată că oamenii s-au săturat de minciuni, de falsuri şi de jocuri murdare. Avem primul semnal că până și alegătorii acestor două partide încep să înţeleagă cât de nocivă este această clasă politică. Alegerile parlamentare ne dau şansa să ne debarasăm de ea.

Chișinăul are nevoie de un primar competent, pe care locuitorii capitalei îl merită și îl așteaptă de mult timp. Odată cu schimbarea puterii, cu plecarea legiuitorilor corupți, vom face ordine în capitală, prin schimbarea deplină a CMC-ului și a primarului” spune lidera /PAS/.

Referendumul de demitere a primarului general al municipiului Chișinău a eșuat. Conform rezultatelor intermediare, la plebiscitul inițiat și susținut de Partidul Socialiștilor au ieșit la vot 110.502 persoane, ceea ce reprezintă 17.53% din numărul total de alegători. Pentru ca Referendumul să fie validat la urnele de vot era necesar să se prezinte o treime din persoanele în scrise în Registrul de Stat al Alegătorilor, adică 209.945 persoane, ceea ce înseamnă 33%.

Aici puteți urmări declarațiile primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, după anunțarea rezultatelor.