Astăzi, 19 noiembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Bărbatului

2RTQTEA00I
Foto: Rawpixel.com

Ziua Internațională a Bărbatului este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie. Această sărbătoare a fost inaugurată în 1999 în Trinidad și Tobago și are ca obiective sănătatea bărbaților și a băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

Este, totodată, un bun prilej pentru bărbați să marcheze reușitele și contribuțiile pe care le aduc în comunitate, în familie, în căsnicie, dar și rolul pe care îl au în creșterea și educarea copiilor.

Potrivit site-ului care organizează evenimentul, tema pentru anul 2017 este „Sărbătorim bărbații și băieții”. Sănătatea bărbaților este mai rea decât a femeilor în aproape toate părțile lumii. Datele recente ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că, la nivel global, speranța de viață masculină la naștere în 2015 a fost de 69 de ani, iar pentru femei – de 74 de ani. Femeile la nivel mondial trăiesc cu 5 ani mai mult decât bărbații. Peste 95% din cazurile de decese la locul de muncă implică bărbați.

De asemenea,  în aproape toate țările lumii, rata sinuciderilor este mai gravă pentru bărbați decât pentru femei și, în medie, rata de sinucidere pentru bărbați este de până la trei ori mai mare decât cea a femeilor. Bărbații suferă o discriminare nedreaptă în legătură cu drepturile familiei în majoritatea țărilor lumii.

În acest an, pentru Ziua Internațională a Bărbaților, se dorește accentuarea pozitivului, dar în cursul acestei zile de sărbătoare sunteți încurajați să atrageți atenția asupra numeroaselor aspecte care afectează negativ bărbații și băieții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente