Parlamentul European declară că Moldova, Georgia și Ucraina ar putea fi luate în considerare pentru aderarea la UE

EUandEasternPartnershipcr

Cu nouă zile înainte de începerea Summit-ului Parteneriatului Estic, Parlamentul European a solicitat aprofundarea integrării europene a Moldovei, Ucrainei și Georgiei la modelul Parteneriatului Estic + și Spațiului Schengen.

Deputații au adoptat o rezoluție potrivit căreia, cele trei foste republici sovietice ar putea fi eventual luate în considerare pentru aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, rezoluția promite să mențină „presiunea colectivă asupra Rusiei pentru rezolvarea conflictelor din estul Ucrainei, teritoriile ocupate” din Abhazia, Osetia de Sud și Transnistria.

Măsura înaintată de membrii Parlamentului a fost propusă înaintea Summitului Parteneriatului Estic din 2017, programat pentru 24 noiembrie la Bruxelles, potrivit neweurope.eu.

Parteneriatul a fost creat în 2009 pentru a aprofunda relațiile UE cu șase parteneri est-europeni – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Recomandările au fost aprobate la 10 octombrie de comisia parlamentară pentru afaceri externe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente